Tensiuni și scenarii în PSD. Sursă: „Nu va fi o execuție publică, este o exagerare. Prima remaniere: la Finanțe” Mircea Titus Dobre scapă!

Conducerea lărgită a PSD se întâlnește, miercuri, de la 16:00, pentru a decide dacă se impune schimbarea Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Oficial, președintele PSD, Liviu Dragnea, va prezenta o evaluare a activității guvernamentale din care să rezulte că nu a fost îndeplinit programul de guvernare.

În aşteptarea unei „execuţii publice”, aşa cum le-a mărturisit jurnaliştilor de la Guvern, premierul Sorin Grindeanu nu este de acord ca decizia în privinţa Guvernului să fie luată de CExN al PSD, aşa că, din unele informații, se pare că va propune convocarea unui Congres extraordinar al partidului, care ar urma să decidă dacă premierul mai are spijin politic pentru a conduce Guvernul sau nu. Totuşi, este greu de crezut că membrii CExN ar fi de acord cu o asemenea mişcare, având în vedere că, potrivit statutului, Comitetul are competenţa de a lua toate măsurile care se impun.

Sursele TOMIS NEWS din PSD ne-au precizat că spiritele se vor calma în această ședință. Cel puțin așa se speră și că nu va exista o „execuție publică”, așa cum a invocat premierul. Se pare că ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, conduce detașat „plutonul” eventualelor remanieri. De asemenea, ministrul constănțean al Turismului, Mircea Titus Dobre, va fi evitat de presupusul val de remanieri.

Târâș-grăpiș, vom avea o lege a salarizării unitare. Vișan: „A venit târziu, dar forma este OK”. Turcescu: „Un Guvern de impotenți, rupți de realitate”. SNPPC: „Închidem țara și plecăm! O lege de rahat!”

„Sunt chestiuni care nu s-au îndeplinit, conform programului. Cred că se exagerează cu „execuția publică”. Dar, prima remaniere cred că va fi la Finanțe (Viorel Ștefan – n.r.)! (Despre Dobre – n.r.) nu cred! Este un minister mult prea tânăr ca să fie executat. El a avut de muncă foarte mult ca să îl reorganizeze, a plecat la drum reorganizând o agenție națională. Până faci de la nivel de agenție la nivel de minister, durează. Legea salarizării cât de cât a intrat într-o linie dreaptă, sper să o promulge președintele, dar sunt și altele: prefecții nu au fost încă schimbați! Sunt aspecte care nu s-au încadrat în planul stabilit de la bun început între cei doi (Dragnea și Grindeanu – n.r.)!”, a spus un social-democrat pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *