TENSIUNI: O navă rusească a tras FOCURI DE AVERTISMENT asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră. Rușii îi somează pe americani să NU pregătească exerciții militare

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, a declarat ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Ministerul britanic al Apărării neagă incidentul!

Avionul, de tip Suhoi SU-24, a lansat patru bombe cu fragmentare în fața navei NATO, pe traiectoria acesteia, pentru a o împiedica să-și continue cursul, informează Reuters. Distrugătorul HMS Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, conform ministerului rus. Incidentul s-a petrecut în apropiere de Cape Fiolent, în largul coastelor peninsulei Crimeea. Conform marinei britanice, distrugătorul de „tip 45” HMS Defender, înarmat cu rachete antiaeriene, face parte din grupul de luptă al portavionului HMS Queen Elizabeth, desfăşurat în Marea Mediterană și execută, în prezent, o serie de misiuni în Marea Neagră.

Exercițiile militare multinaționale Sea Breeze – 2021, care vor avea loc pe teritoriul Ucrainei și în Marea Neagră în perioada 28 iunie – 10 iulie, „încurajează sentimentele militariste la Kiev”, iar Moscova solicită SUA și aliaților săi să abandoneze exercițiile militare din regiune, se arată într-un comunicat publicat pe Twitter de Ambasada Rusiei la Washington.

Scara și natura evident agresivă a exercițiilor Sea Breeze nu corespund în niciun fel sarcinilor reale de securitate din regiunea Mării Negre„, a subliniat misiunea diplomatică. Acesta a avertizat că manevrele „măresc riscul incidentelor neintenționate” și „încurajează militarismul la Kiev”.

Îi îndemnăm pe SUA și pe aliații săi să abandoneze practica operațiunilor militare în Marea Neagră„, se menționează în comunicat. „Toate problemele emergente din această regiune pot fi rezolvate de statele din Marea Neagră fără a impune asistență externă„, a spus misiunea diplomatică.

Ambasada SUA la Kiev anunță că „Sea Breeze 2021”, organizat în Ucraina, se va desfăşura cu un număr record de țări participante, precizând că este vorba despre 32 de state de pe şase continente. Flota a 6-a Americană și-a anunțat deja oficial participarea la exercițiul „Sea Breeze 2021″, care va începe săptămâna viitoare în regiunea Mării Negre, potrivit Rador. „Sea Breeze 2021″ va reuni 5.000 de militari, 32 de nave, 40 de avioane și 18 echipe de operațiuni speciale și scufundări. Exercițiile vor avea loc în partea de nord-vest a Mării Negre și în regiunile ucrainene Mikolaiv, Herson şi Odesa.

Obiectivul organizării „Sea Breeze 2021″ este de a crește nivelul de compatibilitate între forțele navale ucrainene și americane și statele partenere din NATO, realizând, în același timp, sarcini comune pentru promovarea siguranței navigației civile în regiunea Mării Negre, cu implicarea componentelor maritime, aeriene, de coastă și de scufundare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *