Tensiuni la PSD: Dăncilă, ABANDONATĂ în sediul de partid! Baronii îi cer DEMISIA

Diferenţa dintre cei doi candidaţi din turul doi al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis – PNL și Viorica Dăncilă – PSD, potrivit datelor din cele două exit-poll-uri de pe piaţă la ora 18.30, arată că bătălia pentru funcţia de preşedinte este ca şi tranşată.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit sondajului CURS-Avangarde, Klaus Iohannis este la 62% în preferinţele electoratului. Viorica Dăncilă este la 38%, iar tendinţa este de scădere pentru candidata PSD. Pe de altă parte, sondajul IRES arată o diferenţa ceva mai mare, 63%-37% în favoarea lui Klaus Iohannis.

În acest context, peste 100 de membri și simpatizanți PSD au venit duminică, în jurul orei 19.30, la sediul central al partidului din Bd.Kiseleff, ca să o susțină pe Viorica Dancilă. Fanii lui Dăncilă au intrat în curtea partidului scandând „Dăncilă! Dăncilă! Dăncilă!” și au fluturat steaguri tricolore. Simpatizanții PSD s-a înghesuit în sediu, pe scările centrale și după ce au văzut că e prea înghesuială, au ieșit iar în curtea partidului. La scurt timp după sosirea fanilor lui Dăncilă, la PSD a venit și Gabriela Firea, șeful PSD București, care a zis că nu a venit să cânte prohodul și partidul nu trebuie să intre într-o discuție „despre decapitări și cuțite”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ajuns la sediul PSD și a spus că nu se pune problema schimbării Vioricăi Dăncilă, din funcția de președinte al PSD, dacă va pierde alegerile prezidențiale.

„Avem conducere, am avut Congres, avem președinte, avem toate posturile de conducere ocupate. De unde știți că va fi un eșec? Eu zic să așteptăm pentru că s-a mai întâmplat să ne culcăm cu un președinte și ne-am trezit cu alt președinte”, a spus Gabriela Firea.

Per ansamblu, atmosfera este foarte tristă la PSD. Baronii social-democrați nu sunt în sediul partidului, acolo fiind, după 20:00, doar Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici. Ca urmare a eșecului preconizat pentru această seară, se fac presiuni ca Viorica Dăncilă să își anunțe după ora 21:00 demisia de la conducerea PSD. Totodată, baronii PSD au programat o întâlnire, luni dimineață, pentru a decide soarta partidului și a conducerii care va veni în locul Vioricăi Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *