TENSIUNI între Rusia și NATO: Moscova SUSPENDĂ activitatea misiunii sale permanente la Alianță

Rusia suspendă activitatea misiunii sale permanente la NATO, a declarat luni ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

Ca răspuns la acțiunile NATO, suspendăm activitatea misiunii noastre permanente la NATO, inclusiv activitatea reprezentantului militar principal. Probabil de la 1 noiembrie sau va mai dura câteva zile”, a spus Lavrov într-o conferință de presă la Moscova, informează Interfax. „În al doilea rând, suspendăm activitățile misiunii militare de legătură NATO la Moscova, acreditarea angajaților săi este revocată de la 1 noiembrie a acestui an. Și, în al treilea rând, activitățile biroului de informare NATO de la Moscova, care a fost înființat la Ambasadă din Regatul Belgiei, sunt încetate „, a anunțat el ministrul. El a subliniat: „Dacă NATO are probleme urgente, se pot adresa ambasadorului nostru din Belgia pentru aceste probleme. Ambasadorul asigură relații bilaterale”. Lavrov a menționat că „secretariatul internațional al NATO a fost deja notificat” cu privire la aceste măsuri.

Potrivit ministrului, pe 6 octombrie, Secretariatul NATO a anunțat oficial că secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a decis să retragă acreditarea a opt angajați ai misiunii permanente ruse la NATO de la 1 noiembrie și, de asemenea, să reducă numărul total de membri ai acestei misiuni la NATO la zece persoane, inclusiv personalul administrativ și tehnic. „Nu s-a făcut nicio explicație a motivelor unui astfel de pas. Și cu câteva zile înainte de anunțarea acestei decizii, ne-am întâlnit cu domnul Stoltenberg la New York, el a subliniat în toate modurile interesul sincer, așa cum a spus el, al Alianței Nord-Atlantice în normalizarea relațiilor cu Federația Rusă în interesul descreșterii tensiunilor din Europa”, a spus Lavrov.

Am revocat acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la NATO, care erau ofițeri de informații sub acoperire”, a spus Stoltenberg.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „TENSIUNI între Rusia și NATO: Moscova SUSPENDĂ activitatea misiunii sale permanente la Alianță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *