Tensiuni între NATO și Rusia: Moscova pregătește un EXERCIȚIU MILITAR de amploare în Marea Neagră

Exercițiul militar organizat de Federația Rusă va avea loc în perioada 21-26 septembrie, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, într-o conferință telefonică, marți. Potrivit acestuia, principalele acțiuni se vor desfășura la intervalele de testare Kapustin Yar și Ashuluk, precum și în apele Mării Negre și Caspice. Este planificată participarea contingentelor militare din nouă țări străine, alte nouă țări vor trimite observatori militari în Rusia, a spus ministrul rus al Apărării.

Shoigu a mai menționat că, în cursul exercițiului, vor fi exersate problemele legate de comanda și controlul grupurilor de forțe în operațiuni comune „pentru localizarea și rezolvarea conflictelor armate legate de combaterea terorismului”.

Exercițiul va evalua capacitatea districtului militar sudic de a asigura securitatea militară în sud-vestul Federației Ruse, a subliniat ministrul Apărării.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că faza activă a escadrilei va deveni cel mai mare eveniment de antrenament militar din acest an. Potrivit ministerului, armata din Belarus, Myanmar, Iran, India și Pakistan va participa la manevrele strategice.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.