Tensiuni în CJC, Țuțuianu și-a pierdut răbdarea cu consilierul Crușoveanu: „Nu mai dezinformați! Casa Soarelui nu este proiectul PNL! Liberalii NU s-au implicat ABSOLUT DELOC în dezvoltarea județului!”

Consilierii județeni s-au reunit vineri în ședința ordinară pe luna mai și, în cadrul dezbaterilor pe proiectele de hotărâre, spiritele s-au încins la cel privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2019 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

cjc

Consilierul liberal Marian Crușoveanu a luat cuvântul și l-a scos din sărite pe președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

„Dacă ați fi ținut cont de solicitarea PNL în ședința trecută, bugetul din partea CJC pentru investiții în Spitalul Județean s-ar fi mărit cu 25%”, a spus Crușoveanu.

Țuțuianu a luat foc pe consilierul liberal și l-a preluat într-o lungă serie de reproșuri.

„Ați terminat? Să știu dacă pot să vorbesc, că știu că aveți obiceiul să mă întrerupeți! După cum știți prea bine, bugetul Spitalului Județean este echilibrat, s-au alocat fonduri pentru investiții, suficiente. Investițiile în Spitalul Județean se fac cu fonduri europene și cu bani de la MDRAP. Am obținut în ultima perioadă fonduri europene și să nu mai fie nevoie de banii din CJC. În ceea ce privește Casa Soarelui, se va inaugura săptămâna viitoare; în ceea ce privește radioterapia, se va inaugura în luna iunie; toate acestea se fac fără să mai dăm bani din CJC. Secția de gastro – s-au investit 8,4 milioane de la minister și sunt mult mai multe, nu vreau să blochez ședința pe proiectele pentru Spitalul Județean, le știți, le cunoașteți, de-aia v-aș ruga să nu dezinformați opinia publică!”, a spus Țuțuianu.

Casa Soarelui, aproape de inaugurare!

Au fost probleme mari la Centrul de îngrijiri paleative numit „Casa Soarelui“. După o perioadă de probleme financiare care se concretiza prin, practic, desființarea centrului, Consiliul Județean a preluat în subordine instituția încă de anul trecut.

De atunci, au avut loc investițiile de rigoare și Casa Soarelui este la doar câteva zile de inaugurare, iar consilierul Crușoveanu a găsit un nou prilej să îl enerveze pe Țuțuianu.

„Referitor la Casa Soarelui, mă bucur că ați preluat inițiativa PNL, în speță a domnului Muhscină, care are și finalitate, felicitări, iar în ceea ce privește investițiile CJC la Spitalul Județean spuneți suma: 3,5 milioane lei”, a mai spus Crușoveanu.

crusoveanu pnl cjc

Țuțuianu a încheiat dialogul tranșant, arătând că PNL nu se află în situația de a revendica paternitatea proiectului.

„Nu știu dacă faceți parte din comisia de sănătate, nu, înseamnă că nu v-ați informat suficient. În ceea ce privește investițiile și Casa Soarelui, mă văd nevoit să fac completări, nu legat de ce au făcut domnii Huțucă sau Boroianu sau alți colegi ai dvs. în trecut. Nu este proiectul PNL Casa Soarelui! V-am rugat frumos să nu faceți ca în ședința anterioară când i-ați luat microfonul unui director! Am vocea mai puternică decât a unei femei, nu permit ca în ședința anterioară, vorbiți după ce termin eu! La vremea respectivă, o colegă din presă m-a sunat și mi-a spus că Casa Soarelui se închide și în acel moment am făcut proiectul! Nu vă mai asumați, pentru că nu este proiectul PNL și nu ați venit cu ideea!”, a concluzionat Țuțuianu.

Goidea a împăcat pe toată lumea!

Spre finalul ședinței, a intervenit și consilierul PMP, Florin Goidea.

„Este un exemplu elocvent ce înseamnă colaborarea totală pe o problemă atât de important cum este sănătatea, pentru toate partidele. Știm foarte clar cu domnul Donțu cum nu se putea face nimic, domnii de la liberali au făcut proiectul pe care l-ați înțeles și l-ați dus mai departe cu domnul director Grasa. Așa trebuie să fie toate ce țin de sănătate și de învățământ în județ”, a spus Goidea.

„Proiectul l-am făcut eu!”, i-a replicat președintele CJC.

„Liberalii doar propun idei, nu s-au implicat absolut deloc în dezvoltarea județului!”

După ședința CJC, președintele Marius Horia Țuțuianu a arătat că sunt semnate, finanțate, în lucru sau programate pentru viitor proiecte în valoare de 76 de milioane de euro. Evident, i-a taxat din nou pe liberalii constănțeni pentru intervențiile din timpul ședinței.

„Nu am stat, am muncit cu întreg aparatul CJC și cu sprijinul Guvernului, de unde au venit în mare parte banii. (…) Dacă dumnealor nu s-au implicat absolut deloc în ceea ce privește dezvoltarea județului Constanța, asta nu înseamnă că consilierii PSD și președintele CJC nu s-au zbătut să obțină bani, finanțare și să facă proiecte în județ, pentru constănțeni. Așteptam sprijin, pentru că am spus la începutul mandatului că toți de aici avem un singur interes: să dezvoltăm județul! (…) Le-am explicat de zece ori până acum, poate nu vorbesc eu românește sau nu înțeleg dumnealor: de la a veni cu o idee până la a putea implementa un proiect, distanța este mare! Un proiect se documentează, avizează, abia ulterior se poate finanța! Aparatul CJC nu lucrează pentru președinte, lucrează pentru constănțeni, dar este și în subordinea consilierilor județeni, de aceea sunt aleși și trebuie să își facă treaba. Eu nu am văzut inițiative constructive (din partea PNL – n.r.), decât idei promulgate politic sau public, nu sunt idei constructive, pragmatice, care să poată fi și implementate”, a mai spus Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.