Tenorul constănțean Bogdan Oancea vrea să învie Festivalul de la Mamaia. Premierul Dăncilă, rugată să aloce fonduri așa cum a făcut-o pentru Cerbul de Aur!

A fost o dată în Mamaia! Parafrazând celebrul film „A fost o dată în America“, Festivalul de la Mamaia este una dintre cele mai vechi și mai cunoscute rampe de  lansare în muzica românescă. Începând din 1963, de-a lungul anilor, în cele peste 40 de ediții ale sale, Festivalul de la Mamaia a lansat nume mari ale muzicii uşoare și șlagăre de neuitat. Numai că, în cel mai pur stil românesc, tot ceea ce a fost bun a fost distrus. Așa că, în 2013, s-a tras cortina peste Festivalul de la Mamaia. După cinci ani, un constănțean vrea să învie acest festival. Este vorba de tenorul Bogdan Oancea, cel care a inițiat o petiție prin care cere Guvernului Dăncilă să aloce fondurile necesare învierii Festivalului de la Mamaia. De asemenea, Bogdan Oancea a lansat și o campanie care va avea loc în 11 august, în stațiunea Mamaia, pe scena de la Perla, sub numele simbolic „Renașterea Festivalului Mamaia“.

„Campania va consta într-un concert, organizat gratuit, pentru toți constănțenii și turiștii aflați pe litoral, la ora 20.00, cu invitați de marcă din muzică ușoară românească, precum Corina Chiriac sau Adrian Daminescu, în care vom strânge semnături pentru petiția cu același nume, în ideea de a fi depusă doamnei prim ministru Viorica Dăncilă, pentru a se aloca, în 2019, în bugetul de stat al Ministerului Culturii o sumă necesară pentru organizarea acestui festival de mare tradiție, în mod similar cum au fost alocați bani pentru festivalul Cerbul de Aur de anul acesta de la Brașov. Că și constănțean, mă simt discriminat în țara mea pentru că un festival cu o tradiție uriașă ca cel de la Mamaia este lăsat să moară în timp ce la Brașov se cheltuie sume considerabile (aprox. 2.000.000 de euro din informațiile mele), pentru reluarea festivalului Cerbul de Aur. Rog frumos toți constănțenii și iubitorii acestui gen de muzică ușoară românească să vină pe 11 august, la ora 20.00, în Piațeta de la Perla din Mamaia pentru a asista la concert și a susține această petiție“, a declarat pentru TOMIS NEWS tenorul Bogdan Oancea.

Interesant este că printre cei care au semnat petiția și care susțin demersul tenorului constănțean se numără Doina Păuleanu, unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai Constanței. Oancea spune că cei interesați de această inițiativă a sa pot să-l contacteze la numărul de telefon 0721690939, ori să se înscrie pe grupul de pe Facebook „FESTIVALUL MAMAIA. Amintim că tenorul Bogdan Oancea a mai inițiat un eveniment cu caracter civic în Constanța. Este vorba de campania „Eu cânt pentru Cazino“, care a avut loc în 21 iulie cu scopul de a atrage atenția asupra stării precare a clădirii emblematice a orașului Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.