TelVerde și servicii de consiliere la dispoziția femeilor abuzate, din partea CJC. Țuțuianu: „Toleranță zero față de violența în familie! Locațiile sunt secrete!”

Consilierii județeni s-au reunit, vineri, în ședință ordinară, pentru a dezbate mai multe proiecte înscrise pe ordinea de zi. Printre ele s-au regăsit și cele privind înființarea modului de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie. Practic, vorbim despre spații locative puse la dispoziția femeilor abuzate în familie și care, potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, acestea vor fi secrete. De asemenea, președintele CJC îi asigură pe soții violenți că… ar fi bine să nu încerce să găsească aceste spații…

„După cum v-am spus, la cele sesizate de presă acum o lună și jumătate, la vremea respectivă am făcut un punct de lucru pe care l-am urgentat în ultima perioadă și am reușit să facem această linie verde, acest centru unde victimele abuzate să aibă consiliere psihologică și juridică. Ne trebuia o hotărâre de CJ să putem înființa toate aceste lucru. Avem puse la dispoziție spațiile necesare pentru cazarea acestor victime. Nu vă pot spune unde se află, sunt strict secrete. Primele două spații sunt în Constanța, urmând să facem în județ, în funcție de necesități, încă una sau două locații. Rămân secrete locațiile, pentru ca aceste victime abuzate, pe viitor, să nu fie căutate de cei care le-au abuzat. Întrucât aceste spații de cazare unde vor avea consiliere psihologică și juridică, vor avea pază și nu i-aș sfătui pe cei care au abuzat aceste persoane să găsească aceste locații. Declar toleranță zero pentru violența în familie! Telefonul devine funcțional de azi, unde se pot sesiza toate cazurile de violență. Începem prin asigurarea a opt persoane în același timp, dacă va fi nevoie vom mări capacitatea acestor centre”, a precizat Țuțuianu.

TelVerde pentru cazurile de violență în familie este 0341921 și este funcțional de astăzi.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului de orientare, supraveghere și sprijinire a reintegrării sociale a copilului, care a săvârșit fapte penale și nu răspunde penal.

„Ca urmare a creșterii semnificative a minorilor care săvârșesc fapte penale se impunea adoptarea unor astfel de măsuri. Serviciul este organizat ca centru de plasament și are ca scop sprijinirea reintegrării sociale a copilelor care săvârșesc fapte penale și nu răspund penal. Se adresează copiilor între 8 și 14 ani și sper ca, pe viitor, să reușim să găsim o locație să înființăm un centru. Cu ani în urmă existau acele școli de corecție… Acum, serviciile vor asigura o perioadă de reinserție și consiliere cuprinsă între șase luni și un an”, a completat Țuțuianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*