Taximetriștii „pirat“, puși pe fugă polițiștii locali

Polițiștii locali din Constanța anunță vineri că, în perioada 1 – 22 august, au desfășurat o acțiune de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege. Acțiunea s-a derulat la nivelul municipiului Constanța, activitățile de control desfășurându-se, cu preponderență în zonele aglomerate din oraș, dar și în zona Gării, Delfinariu, Spitalului Județean, Stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. În urma verificărilor, polițiștii locali identificat și sancționat contravențional trei persoane (așa-zișii taximetriști pirat) care efectuau transport public contracost, fără a deține autorizație taxi valabilă în valoare 5000 lei; au verificat mai multe dispecerate constatându-se că dețineau autorizațiile legale necesare funcționării; au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.200 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane contra cost fără autorizație eliberată de administrația publică locală ori pentru lipsa valabilității pe ecusonul prestatorului de serviciu în regim taxi, fapte prevazute și sancționate în baza Legii nr.38/2003. De asemenea, 115 conducători auto care practicau taximetria au fost sancționați pentru opriri neregulamentare.l

În altă ordine de idei, polițiștii locali au sancționat contravențional, în 23 august, un bărbat în vârsta de 26 de ani  din municipiul Constanța și care era responsabil de organizarea unui eveniment ce era în desfășurare la o locație situată la intersecția străzilor Semănătorului cu Câmpului.

„La nuntă participau numeroase persoane care tulburau liniștea locatarilor din zonă prin utilizarea unor instrumente muzicale și îngreunau traficul rutier din perimetrul respectiv. În acest caz, organizatorului petrecerii i s-a aplicat o amendă de 300 de lei, iar zona afectată a fost eliberată și igienizată de către petrecăreți“, spun polițiștii locali.

Tot, miercuri, lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală au amendat contravențional cu suma de 1.000 lei un locuitor din cartierul constănțean Medeea. Acesta a fost surprins în timp ce făcea grătar pe trotuarul aferent unui imobil de pe strada Cumpenei ,încălcându-se astfel prevederile Legii nr. 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic.

CITEȘTE ȘI:

O nuntă de țigani în plină stradă din Constanța, spartă de polițiștii locali

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *