Taximetriștii, luați în vizor de Poliția Locală: AMENZI dacă aparatul de taxare nu este pus în funcțiune

Știm cu toții faptul că mulți taximetriști din Constanța sunt dispuși să încalce normele legale în vigoare.

În această săptămână, în timpul executării misiunilor de patrulare, polițiștii locali au depistat doi taximetriști care nu aveau în funcțiune aparatul de taxare în ciuda faptului că aveau clienți. Cei doi au fost sancționați cu 1.000 de lei fiecare, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Pentru a evita orice incident, constănțenii ar fi bine să să respecte câteva sfaturi elementare: în primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Dacă un taximetrist refuză o cursă, deşi este liber, vă cere mai mulţi bani, vorbeşte urât sau refuză să pornească aparatul de taxat şi vă cere o altă sumă de bani, puteți depune o reclamație la firma de care aparține taxiul sau puteți semnala problema la Direcția Generală Poliția Locală. Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la numărul de telefon 0241484205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142.

Zilele trecute, un taximetrist constănțean a fost sancționat de agenții Direcției Generale Poliția Locală pentru că a refuzat să ia un client în zona Gară. Șoferul de taxi nu a vrut să îl ducă pe constănțean la destinația solicitată pentru că era prea aproape și cursa ar fi fost prea scurtă, ceea ce este un obicei mai vechi al taximetriștilor din acea zonă.

Conducătorul auto a fost amendat cu 100 de lei, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *