Taximetriștii constănțeni se REVOLTĂ din nou împotriva Primăriei: „Să își CEARĂ SCUZE! Ne-au MINȚIT! O să BLOCĂM tot orașul!”

Este din nou scandal între taximetriștii constănțeni și Primăria Constanța. După ce un taximetrist a urinat în parcarea unui supermarket, s-au scos din nou săbiile între administrație și șoferii de taxi. Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, susține că în negocierile dintre municipalitate și taximetriști nu s-a discutat niciodată de toalete publice, în timp ce taximetriștii susțin că Rusu a participat doar sporadic la discuții, singurul implicat fiind Horia Constantinescu, care a promis măsuri, dar care… nu se aplică, așa cum ne-a precizat președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, Lică Neagu:

„Taximetriștii sunt oameni, stau pe traseu foarte multe ore, au necesități fiziologice și nu își pot permite să ajungă acasă oricând… Este o chestiune de igienă dar și de bun simț și de respect față de cetățeni. Noi am avut în stațiile principale – Brotăcei, Delfinariu, la Institut, dar au dispărut, iar la negocierile online avute cu Primăria Constanța – echipa fiind condusă de Horia Constantinescu – noi am solicitat toalete, ni s-a spus că avem dreptate și că au gândit cu un pas înaintea noastră și că au luat legătura cu RAJA să racordeze acele toalete la apă, pentru că e obligatoriu în pandemie să se impună igiena. Noi am luat-o ca o promisiune – deci o datorie neîmplinită. Viceprimarul Ionuț Rusu spune că a participat la toate întâlnirile – ceea ce nu este adevărat, a participat sporadic la unele dintre ele, ne-a salutat 2-3 minute, cu excepția ultimei întâlniri, în rest se tot scuza că iese din ședințe… Mă șochează atitudinea viceprimarului Rusu care spune că nu s-a discutat așa ceva, deși nu a participat la ședințe! Mă mai face și mincinos… Eu zic să scoatem stenogramele și să își ceară scuze față de taximetriști. Din câte vedem, nu vom avea toalete, e doar o promisiune rămasă în aer…”, a spus Lică Neagu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit acestuia, regulamentul de taxi va intra la votul Consiliului Local, dar cu numeroase nereguli, ceea ce înseamnă că taximetriștii vor ataca regulamentul în instanță și vor organiza acțiuni de protest, atât de mari încât vor bloca orașul Constanța:

„A rămas că intră la vot, dar noi nu suntem de acord, ne-au mințit frumos, ne-au păcălit. Dau un exemplu: vor să reducă la 1.260 de taxiuri, deși există portițe în lege să le mărim cu acordul nostru și al lor. Noi suntem șocați că știm care este necesarul de taximetre și am solicitat 1.600. Ei au insistat pe 1.260… Le-am zis că dacă nu vor 1.600 vom ataca în contencios. Un ordin al MAI le spune clar cum să facă, Rusu a citit. Legea spune 4 la mia de locuitori, dar sunt niște chestiuni de calcul, iar noi nu mai avem tramvaie, autobuze… E o discuție mai amplă. Vor să ne reducă pe noi, în sensul că este nevoie de un anumit număr de transport stil taxi – peste 2.000 de mașini. La noi sunt 1.700. Dacă nu se completează numărul, s-a născut varianta transportului alternativ – Uber, Bolt și alții. Noi facem activitate în subordinea Primăriei, ei pe o aplicație, deci în subordinea Ministerului Transporturilor. De ce fac această reducere a numărului nostru în condițiile în care Primăria nu are posibilitate de control? Alternativii nu dau un leu la bugetul local și ăștia vor etichetă, ordine, disciplină etc… Au vrut ca și amenzile individuale să le pună în cârca patronului… O să facem și o acțiune de protest! Într-o acțiune tip morișcă, o să blocăm orașul zilnic, cu megafoane!”, a mai spus Lică Neagu, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Taximetriștii constănțeni se REVOLTĂ din nou împotriva Primăriei: „Să își CEARĂ SCUZE! Ne-au MINȚIT! O să BLOCĂM tot orașul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.