Spread the love

Supărare mare printre techirghioleni în această perioadă, care s-au trezit cu notificări incredibile de la primărie. Taxele pe terenuri, clădiri și gunoi se ridică la un nivel dublu față de cele din 2016. Două persoane din Techirghiol au anunțat TOMIS NEWS că, practic, au de plătit taxe duble față de anul precedent și nu știu ce să facă. Una dintre aceste persoane a discutat cu primarul Iulian Soceanu, care i-a adus la cunoștință că există și „erori de calculator”.

De exemplu, persoana deținătoare de teren a plătit 5 lei pe 2015, 180 lei pe 2016 și… 486 lei în această perioadă! Nu știm dacă este vorba despre „eroare de calculator” și în celălalt caz, unde taxele de 750 lei din 2016 au ajuns în prezent la 1.100 lei!

Primarul Iulian Soceanu susține că s-a reactualizat zonificarea fiscală a orașului, creșterile se aplică doar pentru terenuri, nu și pentru case, iar taxa pe gunoi, cum este și adevărat de altfel, se datorează unei creșteri la nivel național, unde toți primarii trebuie să se conformeze.

„Da, a fost o hotărâre de consiliu local, în care noi am reactualizat zonificarea fiscală a orașului, care nu se mai făcuse din 2005 și având în vedere că a crescut zona B, fosta zonă B, a crescut confortul urban, CL a hotărât reorganizarea aceasta fiscală. Automat, zonele care au crescut au trecut o treaptă în plus pentru o creștere fiscală doar pe teren și am mai avut o creștere  la taxa de habitat, unde de la 5 lei s-a făcut 10 lei și asta datorită faptului că a intervenit creșterea tonei de gunoi, de la 52 lei la 131 lei, bani care intră direct în bugetul de stat și am fost nevoiți să mărim… este vorba de taxa aceea de mediu, unde cu toții ne-am conformat și, automat, se răsfrânge asupra oamenilor. Revenind la prima parte, aceste creșteri au intervenit doar pe terenuri, nu și pe case”, a spus Iulian Soceanu, pentru TOMIS NEWS.

Marți, 21 februarie a.c., consiliul local Techirghiol se va reuni într-o nouă ședință. Cu acest prilej, persoanele nemulțumite se pot adresa plenului reunit al „aleșilor” locali pentru a „tranșa” problema taxelor dublate din localitate.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *