Taxe inedite introduse de Grecia pentru turişti: Un român a plătit în plus pentru… pahar şi capac

Un turist aflat în Grecia, în vacanță, a fost șocat când a constatat că pe bonul fiscal de la restaurant, unde avea de achitat 10 euro pentru două cafele, a fost nevoit să achite alte două taxe despre care nu auzise până în acel moment: taxă de pahar și taxă de capac. Bărbatul a postat o fotografie a bonului fiscal pe un grup dedicat vacanțelor în Grecia de pe o rețea socială, alături de mesajul:

„Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut”, spune bărbatul.

Taxele au fost confirmate și de câțiva internauți care au explicat situațiam, scrie antena3.ro.

„Aceasta taxă a fost introdusă recent și este o taxă pentru toate recipientele de plastic în care este servită mâncarea și băuturile, este 0.05 cenți pe produsul din plastic. Daca o cafea este 2 euro, o sa plătiți încă 10 cenți taxă pentru capac și pahar”, a explicat o femeie.

Ieri pe plaja, am comandat, am cerut nota. Când a venit cu nota (15.70 euro) mi-a explicat ca sunt 20 de cenți în plus, taxa pentru plastic, sunt obligați să o pună, nu vine de la ei putere. Mi-a spus ca nota face de fapt 15.50 și doar atât să-i dau, nu 15.70 cât scria pe bon, i-am dat cât făcea nota de pe bon, plus ceva peste. S-au scumpit toate peste tot, în toate țările, iar în turismul adevărat e multă muncă. Prefer să stau mai puține zile, dar să mă simt bine, decât să îmi bat joc de concediul meu pe litoralul românesc”, a mai spus un internaut.

Bineînțeles că imediat au apărut și comentariile răutăcioase:

Urmează taxa pentru razele soarelui, pentru apus și răsărit?”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.