Taxa lui Chițac de întreținere a spațiilor verzi a fost RESPINSĂ! CIRC în Consiliul Local: „Ne facem DE RÂS dacă ne vede cineva! Absolut RUȘINOS!”

Astăzi are loc ultima ședință din acest an a Consiliului Local Municipal Constanța. Consilierii locali s-au blocat la proiectul nr. 8, privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2022, unde, printre altele, s-a discutat despre impunerea taxei de 50 de lei pentru fiecare constănțean pentru întreținerea spațiilor verzi, așa cum consideră primarul Vergil Chițac.

PSD a avut un amendament – de eliminare a taxei, iar USR cinci amendamente, printre care unul identic cu cel al PSD. De altfel, USR a anunțat și luni faptul că dorește eliminarea acestei taxe. Din acest moment a început circul între consilieri, viceprimarul Ionuț Rusu exprimând faptul că nu a auzit în viața lui de amendament ilegal, apoi liderii consilierilor USR – Dumitru Caragheorghe și PSD – Costin Răsăuțeanu s-au contrat constant, până a intervenit social-democratul Liviu Merdinian:

„Ne facem de râs dacă ne privește cineva acum… Hotărâți din punct de vedere moral și juridic, cum considerați cu doamna secretar, că orice continuare pe speța asta ne diminuează credibilitatea. Este penibilă discuția… Luați atitudine, pentru că părțile implicate sunt în dispută. Este absolut rușinos!”

În final, amendamentul PSD a fost adoptat cu 17 voturi pentru, 8 împotrivă  și 1 abținere. Proiectul integral a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

Despre această taxă, primarul Vergil Chițac a precizat că luăm în cârca noastră obligațiile asociațiilor de proprietari:

„În ceea ce privește taxa de întreținere a spațiilor verzi, de 50 de lei, a avut ca rațiune ca asociațiile de proprietari – să luăm din sarcina lor, obligatorie conform legii – o trecem în cârca noastră și trebuie să avem și bani pentru așa ceva. Dacă se elimină această taxă, va rămâne în continuare în administrarea asociațiilor de proprietari”, a spus Chițac.

Proiectul de hotărâre nr. 23 a fost retras de pe ordinea de zi, deoarece HCJ Constanța nr. 152/2013, privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi, a fost atacat în instanță de către prefectul Constanței.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.