TAXA de utilizare a podurilor peste Dunăre. Huțucă (PNL): „NU mă voi opri până nu se va face DREPTATE pentru dobrogeni!”

Ceea ce trebuia să fie o veste bună începând cu 1 ianuarie 2022, respectiv eliminarea taxei de utilizare a podurilor peste Dunăre, a devenit… istorie. Proiectul, inițiat de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a rămas blocat în ultima comisie, cea de industrii, de doar șapte săptămâni. De asemenea, unii parlamentarii au considerat că este nevoie ca această lege să fie retrimisă în comisiile Camerei Deputaților pentru a fi reanalizată, continuând astfel ping-pong-ul cu proiectul de act normativ din ultimii trei ani. Asta l-a adus la disperare pe Bogdan Huțucă, deputatul ieșind la rampă foarte vehement: nu are de gând să renunțe la proiect: „Consider că vocea investitorilor, precum și a celor care se zbat pentru a păstra locuri de muncă în aceste vremuri grele, a celor care plătesc taxe și impozite, merită să fie auzită și de către decidenții politici, astfel încât procesul de anulare a taxei pe podurile dunărene să poată fi grăbit”, susține deputatul Huțucă:

Continui demersurile pentru eliminarea taxei de pod! După cum bine știți, de la 1 ianuarie ar fi trebuit ca această taxă să fie eliminată. Unii au considerat că este nevoie ca această lege să fie retrimisă în comisiile Camerei Deputaților pentru a fi reanalizată. Amânarea acestei legi, care de peste 3 ani este plimbată de la Guvern la Parlament, este deranjantă și supărătoare. Așa cum, de peste 3 ani, fac o serie de demersuri pentru a-i convinge pe membrii Parlamentului și pe miniștrii de resort să anulăm această taxă, continui să lupt pentru acest deziderat. La începutul acestui an, în calitate de deputat ales în județul Constanța, alături de colegii mei parlamentari și membri ai Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, Marian Crușoveanu și Mircea Banias, am transmis o scrisoare agenților economici din Dobrogea pentru a veni în sprijinul demersului nostru. În scrisoarea transmisă companiilor din regiunea noastră, le-am cerut acestora să ne ofere informații financiare legate de cheltuielile din ultimii 5 ani referitoare la taxa de pod. Consider că vocea investitorilor, precum și a celor care se zbat pentru a păstra locuri de muncă în aceste vremuri grele, a celor care plătesc taxe și impozite, merită să fie auzită și de către decidenții politici, astfel încât procesul de anulare a taxei pe podurile dunărene să poată fi grăbit. Prin această taxă, capitalul autohton și firmele din Dobrogea sunt dezavantajate economic, de aceea merită măcar acest sprijin, în aceste vremuri pe care le traversăm. La fel ca și voi, simt că această amânare este incorectă față de noi, dobrogenii, și nu mă voi opri până nu se va face dreptate, pentru ca această taxă care, de 20 de ani încarcă ”incorect/ nejustificat” bugetul unor companii de stat, să fie anulată.Una din soluțiile pe care o au la îndemână Ministerul Transporturilor și mai ales CNAIR este că, prin îmbunătățirea sistemului digital extins de verificare a rovinietei, pot suplini bugetul de investiții fără a fi nevoie să aibă această taxă de pod”, a subliniat președintele PNL Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *