Taxă de promovare turistică a județului Constanța, ADOPTATĂ în CJC! Este impusă pentru utilizarea temporară a Teatrului de Vară Soveja

Consiliului Județean Constanța s-a reunit astăzi în ședință extraordinară, pentru a dezbate cele două puncte de pe ordinea de zi. Au fost prezenți la această ședință un număr de 33 de consilieri, din totalul de 37.

Printre proiectele adoptate a fost cel privind instituirea taxei speciale de promovare  turistică a județului Constanța. Mai exact, proiectul de hotărâre vizează introducerea acestei taxe speciale pentru utilizarea temporară a Teatrului de Vară Soveja. Astfel, estimarea taxei de utilizare temporară a fost realizată de un evaluator autorizat, tariful fiind stabilit la suma de 1.000 de lei pentru o oră, respectiv 5.000 de lei pentru o zi. Această taxă va fi impusă organizatorilor de spectacole, evenimente culturale sau de promovare care solicită serviciile și spațiile Teatrului de Vară “Soveja”. Sumele încasate vor constitui venituri cu destinație specială și vor fi utilizate numai pentru inițierea și realizarea programelor de promovare turistică a județului Constanța. Menționăm că instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța beneficiază în continuare de gratuitatea serviciilor și spațiilor Teatrului de Vară “Soveja”.

Proiectul a primit un total de 24 voturi pentru.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *