Spread the love

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a reacționat vineri după cel mai recent bilanţ al noilor cazuri de COVID-19.

„Pe o parte dintre noi, care nu credem şi nu înţelegem, ar trebui să ne îngrijoreze, ceilalţi ar trebui să avem o precauţie accentuată. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi efectiv şi numărul de cazuri de o zi la alta. (…) Suntem pe un parcurs crescător cu o creştere progresivă, nu am avut o creştere exponenţială, dar se încearcă, prin respectarea acelor reguli, să stăvilim această creştere şi să rămânem pe acest platou pentru a putea să ne gândim şi la scăderea numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru, după întâlnirea de la Ministerul Educaţiei, la care au participat şi premierul Ludovic Orban, mai mulţi miniştri şi şeful DSU, Raed Arafat.

Ministrul a îndemnat la respectarea normelor impuse odată cu reluarea unor activităţi și a mai spus că sunt locuri disponibile la Terapie Intensivă.

„Locuri disponibile sunt, din cele peste 500 pe care le avem, în toată perioada până în 200 au fost cele care au fost pe ventilaţie mecanică invazivă, celelalte cazuri sunt care au un grad diferit de insuficienţă respiratorie şi care beneficiază de suport neinvaziv. Aceste cazuri sunt şi multe cazuri de terapie intermediară care sunt dirijate în Terapia Intensivă sau în secţii şi atunci locurile sunt într-o continuă mobilitate”, a mai spus Tătaru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *