Tătaru: „După 1 iulie, restricțiile vor fi aplicate DOAR LOCAL. Azi vom avea un număr de cazuri mai crescut ca de obicei. Sper să ne revenim”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat joi într-o vizită de lucru în Târgu Jiu, a precizat că 1 iulie ar putea fi data la care românii scapă total de restricțiile impuse în contextul stării de alertă. 

„Noi suntem într-o continuă evaluare. Evaluăm măsurile luate și toate deciziile se iau în comun. Vom avea discuții și astăzi și mâine, următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va lua de 1 iulie. Vom avea niște restricții punctuale la nivel de comunitate, de focar. Următoarea perioadă de relaxare se va face, sper, pe 1 iulie. Vom avea niște restricții punctuale la nivel de teritoriu, la nivelul fiecărui focar”, a spus Nelu Tătaru.

Potrivit lui Tătaru, numărul de noi infecții COVID-19 este mai mare ca de obicei în ultimele 24 de ore.

„Azi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri ca de obicei, sper să ne revenim. Există (motive), avem multe măsuri de relaxare, de două zile avem și asimptomaticii acasă, plus nerespectarea regulilor și o bagatelizare a ce-a fost și instigare la nerecunoaștere a epidemiei. (…) În acest moment evoluția nu e ca la început, dar avem 180 de pacienți pe Terapie Internsivă, iar mortalitatea e de circa 15 persoane pe zi, noi trebuie să informăm în caz de comorbidități., a mai spus ministrul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.