Tătaru cere înlocuirea stării de urgență cu cea de ALERTĂ! Spitalele, în continuare în SUBORDINEA Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, în contextul în care România ar putea scăpa de o serie de restricții după 15 mai, că actuala stare de urgenţă ar putea fi înlocuită cu starea de alertă. Acest scenariu s-a tot vehiculat în ultimele zile, acum fiind vorba de prima poziție guvernamentală oficială.

„Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o stare administrativă care să ne permită, la un moment dat, să reintroducem nişte restricţii dacă lucrurile nu merg aşa cum vrem noi”, a spus Tătaru.

Totodată, potrivit ministrului Sănătății, există intenția ca ministerul să păstreze controlul asupra managementului spitalelor din România şi după încetarea stării de urgenţă.

„Intenţia mea este să păstrez acest control”, a spus Tătaru.

Guvernul a adoptat, la începutul lunii aprilie, Ordonanţa de Urgenţă 40, care prevede că, pe perioada stării de urgenţă, Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.