Spread the love

Coaliția PSD-ALDE stă să explodeze din cauza deselor neînțelegeri dintre liderii celor două partide, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. Mai nou, Tăriceanu a pus și mai mult paie pe foc, afirmând, joi, că se opune categoric unui eventual proiect propus de PSD privind aministia și grațierea.

„Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. (…) Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!». Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale”, a afirmat Tăriceanu.

Nu la fel de categorici în declarații sunt și liderii ALDE din teritoriu, care spun că se discută despre ceva ipotetic și nu despre ceva concret. Coordonatorul județean ALDE Constanța, Ion Popa, a declarat pentru TOMIS NEWS că discuții despre aministie și grațiere au fost în spațiul public, dar nu a văzut cum arată o astfel de inițiativă.

„S-a tot comentat că cineva ar vrea să dea o ordonanță de urgență legată de aministie și grațiere… În aceste condiții, nu mă pot pronunța strict pe chestiunea asta. Pe de altă parte, despre grațiere să știți că au vorbit chiar și lideri comuniști, care au grațiat și aministiat oameni, chiar și Ceaușescu a dat câte o grațiere înainte de un eveniment important. Nu ar fi o chestiune, să zic așa, inedită și spectaculoasă pentru România. De asemenea, demersuri de genul ăsta se fac peste tot în lume, indiferent dacă vorbim de republici sau monarhii“, a spus Ion Popa.

Întrebat dacă ar susține un eventual proiect de aministie și grațiere, liderul ALDE din județul Constanța a spus că el, întotdeauna, a susținut și inițiative care arată și o latură umană.

„Contează mai puțin ce cred eu despre un astfel de demers atât timp cât el nu este prin Parlament ca să mă pot pronunța. Vorbim de ordonanță de urgență asupra căreia se pot pronunța doar liderii partidelor și reprezentanții Guvernului. Repet, nu merg nici pe latura celor care spun că demersul îi sprijină pe hoți, dar nu merg nici în latura opusă, și anume, că dacă nu s-ar da o astfel de ordonanță, lucrurile nu ar merge bine. Eu aș merge pe o cale de mijloc. O pedeapsă trebuie să-și atingă scopul, acela de a-i descuraja pe cei care vor să comită fapte reprobabile și nu vorbim doar de corupție“, a concluzionat Ion Popa, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

ALDE Constanța nu se sperie de PMP și sunt convinși că vor recupera funcția de vicepreședinte la Consiliul Județean. Senatorul Popa: „PMP se va desființa. E o funcție negociată politic atunci și la fel va fi și acum”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *