Tăriceanu vrea LEGALIZAREA DROGURILOR. Palaz, îngrozit: „Este un psihopat! Să-l văd sub efectul zombie pe toate posturile TV!”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că, în România, este momentul prielnic pentru discuții deschise și aplicate asupra problemei consumului de droguri. Șeful liberal-democraților arată că este nevoie de o dezbatere alături de specialiști pentru a vedea dacă este oportună legalizarea canabisului în scopuri medicinale și crearea unor săli de recreare cu etnobotanice.

„Consumul de droguri e în creștere în România, de la un an la altul, după cum arată statisticile. Încă nu e la cote de alarmă, pentru că, din fericire, suntem, încă, printre ultimii din Europa la acest capitol, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm măsuri eficiente pentru a ține sub control extinderea flagelului. (…) Între motivele majore e și acela că politicul nu s-a implicat suficient de mult, iar asta – să o recunoaștem cu onestitate – are o explicație clară și categorică: oamenii politici evită din instinct să-și asocieze numele cu problematici ale așa-numitelor grupuri indezirabile social, cum sunt percepuţi consumatorii de droguri, cerșetorii ori practicantele prostituției. (…) A venit vremea să abordăm problema consumului de stupefiante cu rațiune și curaj și e nevoie de maximum de voință politică. (…) Legalizarea, spre exemplu, a canabisului în domeniul medical – o temă de mare actualitate la nivel mondial – interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa numitelor camere de consum supravegheat pot fi discutate, analizate cu specialiștii, pot fi transpuse în practică, dar reclamă modificări în serie ale unor legi și implicarea a multe ministere”, a spus Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI:

Am să votez ALDE dacă Tăriceanu se droghează în conferință de presă!

Vestea președintelui ALDE l-a îngrozit pe președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, cunoscut ca fiind poziționat vehement împotriva comercializării, deținerii, consumului de droguri de orice fel.

„Este un psihopat! Aș vrea să îl văd pe Tăriceanu sub efectul zombie pe toate posturile TV, să văd dacă după aceea o să mai vrea să le legalizeze! Am să votez ALDE dacă îl văd pe Tăriceanu că se droghează în direct în conferință de presă! Pe cuvânt! Aștept echipa de drogați!”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

La festivalul de muzică electronica Sunwaves, din stațiunea Mamaia, care a avut loc weekendul trecut, au dat buzna polițiștii și procurorii DIICOT. Acțiunea, destinată prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri de risc și mare risc, s-a încheiat cu întocmirea a 33 de dosare penale.

„Pe perioada desfășurării activităților, au fost legitimate peste 1.300 de persoane, dintre care 415 cetățeni străini. Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au întocmit 33 de dosare penale, fiind cercetate 34 de persoane, dintre care 18 români, 7 britanici, 6 italieni, un german, un bulgar și un francez. În urma probatoriului administrat, 4 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Au fost descoperite și retrase din circuitul ilicit mai multe comprimate ecstasy, pliculețe conținând cocaină, ketamină, amfetamină, dar și muguri de cannabis”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *