Tăriceanu pledează, la Constanța, pentru Gigi Chiru: „PNL nu este capabil să selecteze în mod corect oameni care să reprezinte partidul”

Președintele Alianței Liberalilor și Democraților Europeni, Călin-Popescu Tăriceanu, a sosit vineri, la Constanța, cu prilejul lansării candidaților formațiunii la proximele alegeri locale. Candidatura senatorului Christian Gigi Chiru la Primăria Constanța a fost recent anunțată, iar Tăriceanu a motivat alegerea, susținând că Chiru „este luptător” și că a fost „plăcut surprins să aflu că este o personalitate deja cunoscută”.

„Ceea ce mă bucură foarte mult este că avem la Constanța un candidat care îndeplinește principala condiție pentru a avea succes: are voință și crede în șansele lui! Am văzut candidați care nu cred în șansele lor. Pe lângă acest lucru, Gigi Chiru are o lungă experiență, este luptător, a participat la multe competiții, a câștigat experiență și și-a făcut un nume în Constanța. Am fost plăcut surprins să aflu că este o personalitate deja cunoscută. (…) Am avut cu Gigi Chiru câteva discuții referitoare la planuri. Suntem liberali și e firesc să punem accentul pe o componentă economică. Marea majoritate a candidaților la alegerile locale i-am văzut că discută lucruri asimilate ca fiind în sarcina primarilor: curățenia orașului, asfalt, utilități. E foarte bine, numai că astea intră în mod obligatoriu în fișa postului! Trebuie să fie un element care să facă diferența între candidați. Dacă toți vorbesc de asfalt, de curățenie, care e diferența?”, a spus Tăriceanu.

Prezent la conferința de vineri, președintele ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias, a punctat din nou adeziunea partidului la valorile autentice de dreapta.

„Dacă mă gândesc bine, cu excepția UDMR probabil, suntem singurul partid important care nu are nici o legătură cu FSN! Restul partidelor din România au rădăcini adânci în FSN. Eu nu spun că e rău sau bine, dar nu poți să te pretinzi de dreapta cu o paternitate a lui Ion Iliescu. Cred că suntem îndreptățiți să spunem că suntem singurul partid serios din România care promovează și respectă niște valori liberale de dreapta”, a spus Banias.

„PNL are o problemă de leadership. Le este teamă să nu își piardă scaunele”

Tăriceanu a profitat de moment și a lansat noi atacuri la adresa PNL, considerând că degringolada în care se scaldă național-liberalii se datorează temerilor acestora de a nu avea în viitor concurență.

„E o problemă serioasă la nivelul leadershipului PNL, care nu este capabil să selecteze în mod corect oameni care să reprezinte partidul. Au fost nevoiți să facă tot felul de transplanturi cu persoane din afară, care vedeți cât de contestate au fost, pentru că nu au fost rodul analizei profunde a unei selecții și eu cred că în bună parte această situație se datorează și temerii liderilor PNL de a nu avea în viitor concurență din partea unei personalități! Aceasta ar putea să devină un lider marcant și să le pună în pericol scaunele! (…) Chiar dacă sunt la o mică distanță, de la București, observ programele candidaților la Constanța. Eu mi-am imaginat după căderea comunismului și trecerea la regimul democratic și economia de piață că orașul Constanța va deveni al doilea oraș al țării. Mi se pare că potențialul economic al Constanței este uriaș și nu mă refer la sezonul estival, are și el o contribuție, dar potențialul principal este dat de Port și de poziționarea cheie a orașului. Mărturisesc că sunt dezamăgit, am crezut că o să înflorească în mod spectaculos”, a mai spus Tăriceanu.

Chiru: „Ambiția mea este de a câștiga Primăria Constanța”

Senatorul Christian Gigi Chiru a precizat că scopul său, alături de noua echipă a liberal-democraților, este de a câștiga Primăria Constanța.

„Sunt bucuros să încep un nou proiect politic, cu oameni noi, cu așteptări noi, un proiect important pentru Constanța. ALDE Constanța este principalul partid de dreapta, prin prizma comportamentului pe care îl vom afișa. Ambiția mea și a colegilor cu care am început să conlucrez este de a câștiga Primăria Constanța, un reper principal al proiectului nostru administrativ. Ne propunem să renunțăm la atitudinea de a-i pune în discuție pe adversarii noștri politici. De azi, de fapt de când am acceptat să fiu parte a acestui proiect, accentul îl voi pune pe oameni, pe constănțeni, pe preocupările și nevoile lor”, a spus Chiru.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *