Tăriceanu nu mai are răbdare până la fuziune și s-a înscris în PRO România. Chițoiu preia șefia ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alături de alți 21 de lideri județeni, printre care Varujan Vosganian, Mircea Moloț, Emilian Frîncu și unii parlamentari, au demisionat luni din partid. Noul lider interimar al ALDE va fi Daniel Chițoiu. Demisionarii din ALDE se vor înscrie în PRO România.

Pe ordinea de zi a ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE, printre altele, se află următoarele:

Ia act de demisia domnului Călin Popescu-Tăriceanu din funcția de Președinte ALDE (începând cu data de 20 octombrie 2020);

Numirea în funcția de Președinte interimar ALDE a domnului Daniel Chițoiu, vicepreședinte ALDE în cadrul Biroului Politic Executiv, conform art 77 alin 2) din Statutul ALDE (începând cu data de 20 octombrie 2020)

SE SUPUNE LA VOT, DOAR MEMBRII BPEx votează.

Liderul demisionar al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seară că el și încă 21 de lideri județeni și-au dat demisia din partid și se vor înscrie în PRO România. Demisionarii vor fi toți candidați la alegerile parlamentare.

Nu cred că e pe nepusă masă, când am hotărât în structurile statutare să facem fuziunea cu PRO România am anunțat că la parlamentare vom merge pe o listă comună sub titulatura PRO România. Toți membrii ALDE care candidează la parlamentare vor fi membri PRO România pentru a putea candida. Pe 8 noiembrie vom avea Congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeași zi va fi și sedința PRO România și după 8 încolo vom funcționa ca un singur partid. ALDE va rămâne până se va pronunța decizia definitivă a instanței pe fuziune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.