Tăriceanu insistă pentru moțiunea de cenzură: „Trebuie depusă PÂNĂ la 1 septembrie!”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceau, consideră că e nevoie ca actualul Guvern să fie demis până la venirea toamnei. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă la începutul lunii septembrie, a declarat, marți, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El spune că viitorul Executiv va avea o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare.

„Moțiunea întârzie să apară, pentru că în discuțiile pe care le-am avut cu președinții Ciolacu și Ponta am convenit că nu e oportun să depunem moțiunea de cenzură în perioada stării de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moțiuni. La toamnă acest lucru nu mai poate fi evitat. Această politică este străvezie și pentru noi. PNL încearcă să-și acopere gafele, să-și acopere erodarea permanentă pe care o are în plan politic cu prelungirea acestei stări de alertă. Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit. Deci planurile lor… Sigur că pot găsi o portiță, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moțiunii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că misiunea viitorului guvern va fi organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare.

Nu văd necesar un politic, cu văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare. Nu aș merge pe guvern de uniune națională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoiase. Nu aș merge pe un guvern politic”, a mai spus Tăriceanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.