Tăriceanu (ALDE), la moțiunea de cenzură: „Dragă Viorica, dacă dau din casă am argumente de 10 ori mai tari decât PNL sau USR”

Moţiunea de cenzură, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are, oficial cel puțin, 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform președintelui PNL, Ludovic Orban. Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani şi arată că, imediat după acest moment, opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul dezbaterilor de joi pe moțiunea de cenzură, președintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu a fost atacat de premierul Dăncilă și a dorit să ofere un drept la replică.

„Dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenție să iau cuvântul astăzi. Dacă m-aș fi apucat să dau din casă, aveam argumente de 10 ori mai tari decât PNL sau USR. M-ai atacat în mod neelegant, nu mă așteptam de la o persoană care și-a petrecut nouă ani la Bruxelles… (…) Toate racolările de parlamentari, este stilul dvs.? Îmi pare foarte rău, este un stil de lumea a treia și eu credeam că România merge către Vest. 70% din populația României consideră că mergem într-o direcție greșită. Aveți ocazia să ieșiți onorabil din scenă sau, dimpotrivă, să arătați că sunteți ținută ostatică la Palatul Victoria! Poți să clipești de două ori și te înțelegem! Există viață și după funcția de prim-ministru!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă trece moțiunea, Guvernul este demis, iar președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele politice parlamentare, urmând ca în urma discuțiilor să propună un prim-ministru, care va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma cabinetul și ulterior să ceară votul de încredere al Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *