Tăriceanu a înviat, la Constanța, ședințele PCR: „V-am invitat aici ca să vă dau afară!”

Conflictul co-președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu mass-media a continuat și sâmbătă, la un hotel din stațiunea Neptun, unde are loc sesiunea politică a liderilor partidului, pentru prezentarea strategiei în vederea alegerilor parlamentare din acest an. Evenimentul face parte din Școala de vară TLDE și Școala de vară OFLDE și ședința grupurilor parlamentare ALDE, care se desfășoară între 2-4 septembrie.

Chiru, supărat pe legea electorală, entuzismat de presă

La eveniment nu putea lipsi președintele organizației municipale ALDE, senatorul Christian Gigi Chiru, care s-a bucurat că reuniunea liderilor pe țară ai partidului a avut loc la Constanța.

„Este o reuniune a structurilor interne ALDE, este bine că ALDE reușește să organizeze evenimente importante și este bine că dă posibilitatea membrilor să se întâlnească și să discute pe teme importante. Este bine că se fac analize privind electoratul ALDE și potențialul pe care partidul îl are să se manifeste la alegerile parlamentare. Mă bucur că acest lucru se întâmplă la Constanța și susțin acest demers al conducerii centrale și al colegilor de la Constanța”, a spus Chiru, pentru TOMIS NEWS.

Totodată, senatorul și-a exprimat supărarea și cu prilejul acestor alegeri parlamentare, care ne bat la ușă, susținând că actuala lege electorală impune restricții oamenilor politici.

„Din păcate, trăim o situație inedită în ceea ce privește pregătirea campaniei electorale. Știm cu toții și am avut exercițiul la alegerile locale, forma prezentă nu permite aproape nimic, mare lucru, în perioada electorală și, atunci, partidele, inclusiv ALDE, va trebui să ne concentrăm pe perioada de precampanie electorală. Vom încerca să fim vizibili atât cât vom reuși și cât ne va permite bugetul în precampanie, urmând ca mesajele finale, ca motivele pentru care electoratul ar trebui să voteze ALDE să le prezentăm în perioada de campanie, cea oficială, în care vom ține cont și vom uza de relația noastră cu presa, fiind singurul instrument care poate să susțină un demers electoral”, a concluzionat Chiru, pentru TOMIS NEWS.

Daniel Constantin: „PNL are o problemă gravă în a se ține de cuvânt”

Sociabil și entuziast, co-președintele ALDE, Daniel Constantin, susține că a venit timpul ca „experimentul” cu guvernul de tehnocrați să se apropie de final și să ne întoarcem la varianta politică a guvernării. Totodată, ne-a mai precizat că ALDE nu va încheia alianțe politice, ci va merge singură la alegerile parlamentare.

„În mod evident, ne pregătim pentru elaborarea unui program de guvernare, cu pregătirea candidaților și celor care vor face prezentarea programelor noastre, încercând să răspundem așteptărilor pe care le au cetățenii în acest moment. Și lucrurile sunt clare aici, după ce am avut un guvern de tehnocrați, care nu guvernează sub nici un aspect, oamenii au nevoie de lideri politici, iar noi facem tot posibilul să dăm țării un guvern politic care să continuie măsurile de relaxare fiscală, să întoarcă administrația către cetățeni. (…) ALDE va merge singură la alegerile parlamentare, e o dorință pe care o au mai ales filialele locale, dar, sigur, că după alegeri opțiunea noastră este ca partidul să ceară pachete de legi și să facem o alianță cu PSD. Până la alegerile parlamentare avem programe diferite, idei diferite să venim în fața electoratului, dar, evident, am colaborat bine cu domniile lor, au înțeles măsurile de dreapta pe care le-am propus, pornind de la modificarea Codului Fiscal, reducerea TVA de la 24% la 20%, ne-au sprijinit în aceste măsuri, nu mai vorbesc de reducerea la alimente ș.a.m.d. Am putut să propunem măsuri de dreapta și cred că în momentul acesta ar fi natural să continuăm”, a spus Daniel Constantin, pentru TOMIS NEWS.

Co-președintele ALDE ne-a mai precizat că, după alegeri, colaborarea va continua cu PSD, întrucât „au înțeles că este nevoie de măsuri de dreapta”. Întrebat de ce PNL nu a reușit să colaboreze în acest sens, Constantin a declarat:

„Problema PNL este multiplă, din câte înțeleg nu au comunicare nici în interiorul partidului, darămite în exteriorul partidului, au o problemă gravă în a se ține de cuvânt când promit ceva, când ești în politică, parte a Parlamentului, pe anumite proiecte trebuie să ajungi la un acord. Niciodată nu s-au ținut de cuvânt, chiar și atunci când au fost proiecte majore pentru țară. Este foarte greu să rezolve această problemă de credibilitate”, a concluzionat Daniel Constantin, pentru TOMIS NEWS.

Tăriceanu, pe post de Dincă-Te-Leagă

Evenimentul de sâmbătă a debutat cu o sesiune aplicată condusă de consultantul politic Bogdan Dospinescu. Pe durata sesiunii, co-președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a abținut să răbufnească. Cum a venit pauza, Tăriceanu a ieșit din sală supărat nevoie-mare: „Cine a venit aici să bea cafele și să facă poze să nu mai intre în sală! Ce se tot fâțâie atât?” Apoi, Tăriceanu a luat foc pe mass-media.

Deși, invitația pentru reprezentanții mass-media a fost specificată pentru intervalul orar 11:00 – 13:00, la 12:00 Tăriceanu a călcat strâmb. Prima dată, când a impus ca ușile să nu se mai deschidă și nimeni să nu mai intre sau să iasă din sală, a precizat: „presa să fie îngăduitoare”, întrucât „încercăm să terminăm într-o oră și jumătate”. O oră și jumătate minim, atât au fost obligați zeci de oameni să stea înfipți în scaune și să nu bâzâie nici musca! Deranjat din nou de prezența fotoreporterilor, Tăriceanu a invitat presa afară!

ALDE (1)

Dezorganizarea ALDE și circoteca lui Tăriceanu prin care a încercat să impună o liniște mormântală ne aduc aminte de ședințele de partid ale PCR, iar prestația acestuia de primul-secretar al Comitetului municipal București al PCR, Ion Dincă, zis și „Te-leagă”, întrucât nu ezita să aresteze chiar și membri importanți ai aparatului de stat.

Conflictul lui Tăriceanu cu mass-media a început luna trecută, când a fost filmat în timp ce intra pe ușa din spate a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, evitând astfel coada de aproximativ 1.000 de persoane.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor s-a autosesizat în urma materialelor de presă apărute şi se efectuează verificări la nivelul direcţiei, iar la finalul acestor verificări vor fi anunţate rezultatele. Tăriceanu motiva atunci lipsa de respect: „Preocuparea celor cu funcții importante e să se dedice societății, nu statul la coadă”.

De la aroganța tipică unui om ieftin trecem la o altă ispravă marca Tăriceanu, tot la Constanța. În noiembrie 2014, Tăriceanu a mers pe noul pod de la Agigea ce traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră și a crezut că se află de fapt pe vechiul pod, de pe DN39. S-a contrazis cu jurnaliștii care i-au explicat că a încurcat podurile, spunându-le: „Vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult ca voi!” A rămas fără cuvinte  când jurnaliştii i-au arătat podul vechi, aflat la câteva sute de metri în aval.

Un politician care „se respectă”: client al DNA!

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Acesta a fost prins mințind de procurorii DNA în urma unor interceptări făcute în baza unui mandat pe siguranţă naţională. Monitorizarea îi viza pe consultantul Tal Silberstein, ziaristul Dan Andronic şi fostul consilier Marius Marcovici, iar Tăriceanu ar fi intermediat mai multe întâlniri între consultantul israelian Tal Silberstein şi Victor Ponta, pe vremea cand acesta era prim ministru. Detaliile au apărut în timpul procesului de la Curtea Supremă, în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce, în calitate de martor, ar fi dat mai multe declaraţii în care ar fi ocolit adevărul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *