Târgul ofertelor educaționale își deschide porțile

Ofertele educaţionale ale anului școlar 2019-2020 din învăţământul liceal teoretic, vocațional sau tehnologic, alături de oferta unităților cu învățământ profesional dual din Constanța vor putea fi vizionate de către toți elevii interesați vineri, 12 aprilie.

Astfel, instituţiile de învăţământ se vor promova la Târgul ofertelor educaționale atât la Pavilionul Expoziţional Constanţa, cât şi în alte patru centre și unități școlare din judeţul Constanţa – Medgidia, Mangalia, Cobadin și Cernavodă, în intervalul orar 11.00-18.00.

Oferta educaţională a anului şcolar 2019-2020 va fi prezentată sub sloganul „Alege EDUCAȚIA! Este calea către viitorul tău” de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, Instituția Prefectului- Județul Constanța, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, universităţile constănțene și alţi parteneri educaţionali.

„Târgul ofertelor educaţionale este adresat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, părinţilor acestora, precum şi elevilor de liceu interesaţi de traseul educaţional şi de formarea profesională. Pe parcursul zilei, sunt așteptați peste 7.000 de elevi, alături de părinți sau alte persoane interesate, iar CJRAE Constanța va aplica și de această dată chestionare de opinie”, au spus reprezentanții ISJ Constanța.

Potrivit acestora, la ora 12.00, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Sebastian Metz și inspectorul școlar general, prof. Zoia-Gabriela Bucovală, vor semna acordul de parteneriat dintre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin care învățământul profesional și dual va constitui alternativa viabilă pentru piața muncii. Obiectul acestui parteneriat îl reprezintă măsurile de colaborare și de sprijin reciproc pentru educarea și informarea publicului cu privire la învățământul profesional și dual.

targ oferte educationale
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.