Tararache, supărat pe Dragomir: „Nu mai vrea deputat, dar vrea președinte al PNL. Vine o bătălie electorală și generalul se duce să se odihnească?”

Tensiune mare la PNL Constanța în ultima vreme, partid care s-a trezit cu o propunere bombă din partea președintelui Gheorghe Dragomir: nici un actual parlamentar să nu mai candideze!

„Nu a fost o propunere, am zis că dacă asta este voința electoratului și, sigur, acest lucru poate să aducă un plus filialei PNL, eu sunt primul care consideră că trebuie să facem acest lucru”, ne-a spus Gheorghe Dragomir, pe 9 septembrie, ziua în care a făcut propunerea.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii, la un pas să se ia la bătaie! Ședință cu nervi și cuvinte grele. Lupu, despre Dragomir: „A obosit. Cam multe cifre de 13 în sondaj…”

Ideea președintelui PNL a stârnit rumoare în cadrul partidului și tensiunile escaladează, mai ales dacă vorbim de parlamentari „cu greutate”, precum Puiu Hașotti sau Mihai Lupu.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU Gheorghe Dragomir, președinte PNL Constanța: „Mă aștept la o reacție pozitivă din partea colegilor și sunt convins că și-au dat seama că este o propunere bună să nu mai candidăm!”

Un alt parlamentar al PNL Constanța, Mihai Tararache, a organizat, joi, o conferință de presă. Printre altele, acesta a precizat că nu intenționează să se retragă din cursa pentru desemnarea candidaților partidului la proximele alegeri parlamentare.

„Eu și ceilalți colegi am depus în această vară candidaturile, am fost vreo 30 de colegi. Din acei colegi, comisia a selectat 15 persoane, care, mai departe, s-au calificat prin respectiva decizie să meargă mai departe în acest filtru. Deciziile finale vor fi luate în perioada următoare la nivel local, apoi de către Biroul Politic Național, care va aproba în totalitate sau parțial. (…) Propunerea domnului Dragomir a venit ca o opinie personală, eu cred că e decizia dânsului, partidul îi va mulțumi pentru activitatea PNL. Este un finanțist cu multă experiență, sigur, pentru toată activitatea depusă în acești ani… au fost ani grei aici la Constanța pentru dreapta. Poate atât s-a putut. Alții spun că nu s-a vrut. Cred că, per total, PNL îi va mulțumi domnului Dragomir. Îi respectăm decizia. Eu pot să spun că, din punctul meu de vedere, două mandate pentru mine sunt de ajuns. Mai am câteva proiecte pe care le-am depus la București pentru a fi incluse în programul de guvernare și am spus că după acești patru ani voi promova sau echipa va aduce pe altcineva cu forțe proaspete. Acum o lună și jumătate mi-am depus candidatura, la fel cum a făcut și domnul Dragomir. Dacă domnul Dragomir s-a răzgândit, nu știu de ce… eu dacă mi-am depus candidatura nu pot să spun că mă răzgândesc, aș fi neserios. Colegii mei vor decide care dintre colegi sunt cei mai îndreptățiți să candideze. Am proiecte pe care vreau să le duc mai departe în următorul mandat”, a spus Tararache.

Deputatul liberal a făcut și o dezvăluire interesantă. Acesta susține că Dragomir a propus ca actualii parlamentari să nu mai candidezi, inclusiv el, președintele PNL, însă dorește să rămână în funcția de lider al partidului! Situația, susține Tararache, i-a pus pe gânduri pe mulți colegi liberali, inclusiv la București, care au început să pună întrebări.

„Ceea ce nu pot să înțeleg în decizia domnului Dragomir, a născut multe semne de întrebare și la Constanța și la București. Domnul Dragomir a anunțat că nu vrea să mai candideze pentru un nou mandat de deputat, dar rămâne președintele PNL Constanța! Asta pune multe semne de întrebare… recunosc că mulți colegi ai mei, președinți de organizații, mi-au spus că noi intrăm aici într-o bătălie foarte importantă și generalul spune că se duce să se odihnească! Nu știu cum putem câștiga o bătălie în această toamnă când capul, liderul politic, nu mai are nici o miză politică! Asta a născut multe semne de întrebare, adică „mă retrag din candidatură, acum o lună am spus că voi candida, dar rămân președintele organizației”… vă spun că sunt semne de întrebare vis-a-vis de această propunere. Sunt niște răspunsuri pe care domnul președinte trebuie să le dea colegilor de la Constanța și de la București, sunt semne de întrebare pe care mulți dintre colegii mei le-au pus! E o chestie de demobilizare a activului de partid, din punctul unora de vedere!”, a concluzionat Mihai Tararache.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*