Țărăniștii, în reorganizare. Țapliuc: „Ne vom întoarce în zona rurală. Avem 35 de organizații active. Am fost excluși din PPE din răzbunare, pentru că nu l-am susținut pe Băsescu”

PNȚCD Constanța intră într-o nouă reorganizare, ca urmare a realităților politice actuale și a perspectivei unor potențiale alegeri anticipate care ar putea avea loc dacă criza politică se va adânci în viitorul apropiat. Președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, susține că, în prezent, partidul a scăpat de perioada instanțelor, în care, potrivit domniei sale, au avut loc aproximativ 50 de acțiuni împotriva actualei conduceri, iar războiul pe care l-a purtat cu tabăra lui Tudorel Chesoi s-a terminat, partidul fiind în prezent stabil din punct de vedere juridic, ceea ce înseamnă că au undă verde la reorganizări.

Totodată, Țapliuc a anunțat în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o, joi, alături de președintele organizației municipale, Aurel Popescu și consilierul de la Ciocârlia, Constantin Pitorac, că partidul se va concentra pe zona rurală, întrucât „a fost o greșeală că s-a abandonat această zonă după 1990”.

Schimbări la PNȚCD: „Fosta conducere nu și-a făcut treaba, a fost obligatorie schimbarea”. Țapliuc anunță o nouă tentativă de revigorare a partidului

„Este o prioritate majoră a partidului pentru perioada imediat următoare și, din ultima campanie electorală, oamenii din zona rurală știu ce a fost PNȚCD și chiar ne-au rugat să ne implicăm mai puternic și să facem cunoscută vocea partidului în această zonă rurală. Sunt multe probleme cu administrațiile. Va fi una din țintele noastre pe următorii ani, să reorganizăm partidul în zona rurală și nu numai. În județ am început o reorganizare masivă a partidului în toate orașele. Am numit o nouă organizație municipală, pentru reîmprospătare. Am refăcut nuclee și continuăm aceste lucruri, ca peste trei ani, noi trebuie să fim pregătiți pentru că s-ar putea să fie și anticipate cât de curând, vedeți ce se întâmplă în țară, să acoperim toate cele 70 de administrații locale. Lucru posibil, dacă acum avem 45 de organizații active, iar targetul național este să acoperim 80% din teritoriul național ca organizații înființate și active. Am avut alegeri în toate filialele județene și nu stăm rău. Am validat 35 de organizații județene și încă mai sunt în lucru”, a spus Țapliuc.

După ieșirea furtunoasă de la guvernare din anul 2000, PNȚCD, parcă blestemat, nu a mai reușit să intre în Parlament. Pragul de 5% a fost o misiune imposibilă pentru țărăniști de la debutul mileniului și Țapliuc speră să dărâme acest blestem, fie în 2020, fie la eventualele anticipate care s-ar putea contura în viitorul apropiat.

„Am luat o hotărâre la nivel național: pentru moment, până reușim să facem reorganizarea, nu vom mai face alianțe electorale cu nimeni! Avem o experiență și nu foarte norocoasă pentru noi, mai mult tristă, anterioară, în care am încercat tot felul de alianțe electorale pentru a reuși să ridicăm partidul, ne făcusem niște calcule și erau greu să atingem acel prag de 5%. Alianța din 2012 a fost bună, am reușit să scoatem trei parlamentari. Vom încerca să mergem singuri, de sine stătători, vom intra și vom ataca Centenarul Marii Uniri ca partid istoric, continuatorul Partidului Național Român, al lui Iuliu Maniu, care a făcut Marea Unire, vom avea multe evenimente și vom intra singuri în alegeri, cu speranțe mari, pentru că reușim să ne reorganizăm și multe județe activează, eu sunt convins că în 2020 avem șanse mari să trecem pragul de 5%. E păcat ca acest partid istoric să nu mai fie în Parlamentul țării de 17 ani, deci obligatoriu trebuie să intrăm în 2020”, a mai spus Țapliuc.

Despre excluderea din PPE: „Suntem partid monarhist, Daul s-a răzbunat că nu l-am susținut pe Băsescu”

Adunarea Generală a Partidului Popular European (PPE) a decis la începutul acestei luni excluderea din rândurile sale a primului partid românesc devenit membru: PNȚCD. Partidul fusese înscris în PPE de Corneliu Coposu, în 1987, pe când funcționa în ilegalitate.

„Țărăniștii” au fost excluși din PPE. Țapliuc: „Trebuia să ieșim de mult timp de acolo. Am băgat toate partidele în PPE și ne-au întors spatele. Ne aliniem la alte grupuri”

Țapliuc a comentat din nou această situație, susținând că PPE s-a îndepărtat de la linia inițială creștin democrată și că, la mijloc, ar fi vorba de o răzbunare a președintelui PPE, Joseph Daul.

„PNȚ a fost înscris în ilegalitate în 1987, de seniorul Coposu, primul partid din România înscris în Internaționala Creștin Democrată, cum era atunci, ajungând astăzi printr-o decizie total incorectă să fim excluși din PPE, care, mă rog, este la momentul acesta cam cea mai puternică forță politică în UE. Această excludere s-a făcut prin tertipuri de procedură și, după discuția cu președintele Pavelescu, am fost invitați la boardul Adunării Generale, fără să știm că vom fi supuși la vot pentru excludere, conducerea a ajuns acolo, iar Secretarul General al PPE a inventat niște motive, precum faptul că PNȚCD nu mai are parlamentari din 2012 și că nu și-a plătit cotizația anuală, care nu e chiar mică, au reprezentat motive pentru excluderea partidului din PPE. Motivele sunt false, în expunerea domnului Pavelescu li s-a explicat că PNȚCD a avut trei parlamentari în 2012, pe alianță, dar au fost ai noștri, ai demonstrat cu documente de plată că cotizația era plătită chiar în avans, pentru că încă șase luni! Excluderea din PPE vine, noi o interpretăm, ca o răzbunare a președintelui PPE, Joseph Daul, care, acum câțiva ani, a venit în România și l-a rugat pe președintele Pavelescu să susțină un anumit candidat pentru alegerile prezidențiale de la noi. Pavelescu a refuzat, pentru că noi suntem partid monarhist, iar Daul nu a uitat și acum a reușit excluderea partidului. (…)  Noi am băgat în PPE, am sprijinit toate partidele din România care acum sunt acolo. Drept „mulțumire”, PD, acum în PNL, PMP și UDMR au votat pentru excluderea PNȚCD. Mă rog, acolo se luase decizia de dinainte de votul de excludere și vine pe fondul supărării lui Daul și faptul că PNȚCD în ultimul timp a criticat politica PPE și bine face! PPE nu mai reprezintă creștin democrația, acolo sunt socialiști, liberali. Au plecat pe o structură creștin democrată, diluată acum în totalitate. Noi am rămas consecvenți unei linii creștin democrate. Politica de emigrare! PNȚCD a acuzat și acuză politica de emigrare pe care o susține Germania…”, a mai spus Țapliuc.

Întrebat cine a fost candidatul pe care Daul l-ar fi dorit, președintele PNȚCD Constanța ne-a precizat că „la momentul acela, era domnul Băsescu…”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *