Țărăniștii de la municipiu prind curaj: „Justiția nu este independentă. Un partid trebuie finanțat strict prin cotizațiile membrilor săi”

Țărăniștii constănțeni au organizat, vineri, o conferință de presă pentru a discuta o serie de subiecte, printre care recentele alegeri parțiale din Pantelimon, Bărăganu și Mereni; situația tristă în care se zbate monarhia și… legile justiției, comentate intens de președintele organizației municipale a PNȚCD, Aurel Popescu.

„Consider că un partid trebuie finanțat strict prin cotizațiile membrilor acelui partid! În fiecare lună, trimestru, Guvernul finanțează partidele politice, finanțate legal. Ori îi finanțezi pe toți și în aceeași măsură, nu vorbim de procente în alegeri, ori deloc! Vorbim de legislație… orice lege care apare în România nu este dezbătută public temeinic! (…) Se face un tam-tam cu acest război care există între formațiuni politice raportat la legile justiției. Unitatea de măsură nu este aceeași, sunt legi care în loc să fie aceleași pentru toți, în fapt nu sunt. Un deputat sau un senator, după ce a câștigat, poate deveni independent în 72 de ore, însă consilierul local nu. Nu este corect! Președintele, conform Constituției, nu are voie mai mult de două mandate, dar un primar poate fi pe viață! Care e diferența dintre o comună, un oraș, până la o țară? Atât timp cât nu există independență în Justiție, ceea ce se întâmplă acum este o iluzie. Atât timp cât procurorul general este numit de președinte, este puțin probabil să existe independență, cât judecătorii CCR sunt numiți politic, categoric nu există. Inclusiv Avocatul Poporului este numit politic! (…) Este o aberație când sunt decizii ale CCR de 5 la 4! Nu fac aprecieri dure, dar… În cel mai rău caz ar trebui să fie 8 la 1! Parlamentul este organul e control superior, nu maxim. Nu avem voie să comentăm legea dacă este greșită… ba da, dacă este greșită! Referendumul este informativ, când el este voința poporului! (…) Amendamente sau propuneri s-ar putea face în momentul în care în România ar exista cadrul general al unui stat de drept corect. Ce modificări să facem acum dacă construcția legii este greșită? Sunt doar trei puncte care se discută acum, o deviere de la normele de drept, cum ar fi pragul abuzului în serviciu. Ori că furi un leu, ori că furi un milion de dolari, este o infracțiune! Nebunia care există acum este pe acest prag… Dacă este sau nu este. Vin cu niște aberații revoltătoare, care zic că dacă se dovedește, nu contează dacă s-a devalizat, s-a distrus! Toate rapoartele Curții de Conturi trebuie predate foarte rapid către DNA!”, a spus Aurel Popescu.

CITEȘTE ȘI:

Schimbări la PNȚCD: „Fosta conducere nu și-a făcut treaba, a fost obligatorie schimbarea”. Țapliuc anunță o nouă tentativă de revigorare a partidului

De partea cealaltă, președintele organizației județene, Adrian Țapliuc, a precizat că „nu este corect ca numai partidele parlamentare să poată să își deconteze cheltuielile de campanie”.

Țapliuc este bucuros că la alegerile recente parțiale, PNȚCD Constanța a obținut un mandat de consilier local la Mereni. Acolo, țărăniștii au obținut 11,5% și prind curaj, considerând că pot negocia funcția de viceprimar, vânată și de ALDE.

„La Pantelimon și Bărăganu avem organizații recent reconstituite și am considerat că nu au forța necesară să participe la aceste alegeri”, a completat Țapliuc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*