„Țărăniștii” au revenit la ceea ce știu mai bine: Plângere la DNA pe numele lui Aurelian Pavelescu pentru vânzarea sediului istoric al PNȚCD

Asociația Clubul Național Țărănesc- PNȚCD, reprezentată prin președintele Andrei Dimitriu și secretarul general Mihai Grigoriu, anunță, joi, că a depus o plângere penală la DNA  pe numele lui Aurelian Pavelescu, pentru vânzarea frauduloasă a sediului istoric al PNTCD din str. Clemenceau nr.9, sector 1 București.

Aurelian Pavelescu este acuzat, în plângerea depusă la DNA,  de săvârșirea infracțiunii de folosire a autorității pe care a deținut-o în cadrul unei formațiuni politice – Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat – pentru obținerea pentru sine și pentru altul de foloase necuvenite prevăzută și pedepsită de art. 13 din Legea nr.78/2000, modificată si actualizată.

Potrivit Asociației Clubul Național Țărănesc- PNȚCD, în data de 19 decembrie 2014 s-a încheiat contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr.3353 din 20 dec. 2014 de biroul notarial BNP Banu Camelia, intenția de a vinde a PNȚCD fiind exprimată printr-un proces verbal al CNC din 04 decembrie 2014. Autorii au facut fals in declarații, deoarece  imobilul era supus unei interdicții legale de înstrăinare prevazute de art.12 alin.1 lit.f din Legea 334/2006, iar hotărârea CNC din 4 decembrie 2014 era nestatutară și nelegală.

Asociația Clubul Național Țărănesc- PNȚCD susține că imobilul a fost vândut către interpuși, iar ulterior a  ulterior a fost vândut către SC ICON CORPORATION CONSULTANT ENERGY DESINGN SA, cu sediul social în București, str. Cap. Gheorghe Caplan nr. 19 Sector 1 , care apare acum în Cartea Funciară ca fiind ultimul cumpărător al acelui imobil.

„În raport cu condițiile concrete în care s-a realizat (nu era permisă de lege o înstrăinare, iar decidenții ei nu erau îndrituiți să o decidă), vânzarea sediului istoric al PNȚCD  este o afacere oneroasă, derulată de  Aurelian Pavelescu. Acesta a realizat vânzarea ilegală folosindu-se de calitatea de președinte al PNȚCD, întrunindu-se astfel condițiile infracțiunii prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000”, susține Asociația Clubul Național Țărănesc- PNȚCD.

Plângerea a fost înregistrată cu nr. 23352/16 din 21.12.2016.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *