„Țărăniștii” au fost excluși din PPE. Țapliuc: „Trebuia să ieșim de mult timp de acolo. Am băgat toate partidele în PPE și ne-au întors spatele. Ne aliniem la alte grupuri”

Adunarea Generală a Partidului Popular European (PPE) a decis, joi, prin vot excluderea din rândurile sale a primului partid românesc devenit membru: PNȚCD. Partidul fusese înscris în PPE de Corneliu Coposu, în 1987, pe când funcționa în ilegalitate.

„Joseph Daul (președintele PPE – n.r.) mi-a transmis un e-mail prin care sunt anunțat că PNȚCD este propus spre excludere! Sumar, în e-mail apăreau două informații false: prima, că PNȚCD n-ar mai fi intrat în Parlament din 2000, a doua că am întârziat plata cotizației. Am transmis imediat informațiile corecte, prima că PNȚCD a intrat în Parlament în 2012, a doua, că partidul își plătise, în urmă cu o lună cotizația chiar și în avans pe anul în curs. Am fost invitat la ședința baordului PPE, urmată de ședința Adunării Generale, în care urma votul”, a comunicat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

A urmat votul care a consfințit excluderea PNȚCD din grupul parlamentar european. La Constanța, excuderea nu este privită ca o veste tristă, din contră!

„Nu este o veste tristă! Trebuia să ieșim mai demult de acolo! PPE nu ne-a ajutat cu nimic, nu a făcut absolut nimic pentru noi, din contră: noi am băgat toate partidele în PPE și s-au întors toți cu spatele, în tradiția românească cunoscută! Dacă nu eram noi nu intra nimeni în PPE, nici UDMR, nici PDL, nici PMP, noi i-am băgat de bună credință și sunt vai de mama lor, dar istoria îi va judeca! Au fost niște acuzații false, sunt construite de așa manieră ca să convingă Adunarea Generală a PPE să dea vot de excludere. Președintele Pavelescu a expus că nu este adevărat, dar la Adunarea Generală a fost votul… Sunt concentrate, din țară și din afară! PNȚCD începe să conteze și le este frică! După părerea mea, strict, nu neapărat a partidului, este revanșa președintelui Daul după întâlnirea de la București în care i-a forțat mâna președintelui Pavelescu să susțină un anumit candidat și președintele Pavelescu nu a vrut, pentru că noi suntem monarhiști. Sigur de aici a plecat totul. La fel a fost și în 2012, când președintele PPE era domnul Martens, care știa foarte bine situația politică din România, inclusiv situația PNȚCD, a fost și atunci un raport de excludere dar a fost respins, acum Daul a pus sare pe rană! Dar, nu e problemă, mergem înainte, ne aliniem cu alte grupări, că solicitări avem. Oricum, politica PPE este dezastruoasă în România, se vede, se simte, au pierdut mult teren și vor pierde în continuare”, a spus președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*