Țară de nebuni! Ministrul Transporturilor a venit la Constanța să ne spună că, lângă podul de la Agigea, mai e un pod!

Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Bușe, s-a deplasat, joi, la Constanța, într-o vizită inopinată. Însoțit de delegație, a venit de la București cu trenul. După 11:30, s-a deplasat la Agigea, unde a avut o „vizită tehnică” cu directorul Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu și șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, Marin Dima.

Traficul pe podul de la Agigea este un dezastru și anul acesta. Cozile interminabile îi aduc la exasperare pe turiști și pe localnici, însă ministrul a venit să ne calmeze. Fără să explice de ce podul cu pricina nu s-a reparat nici după șase ani, ne-a precizat că… mai avem un pod!

„Suntem în plin sezon estival, numărul turiștilor care-și petrec vacanța la mare este în creștere, iar podul Agigea este aprope în permanență blocat din cauza numărului mare de conducători auto care aleg să-l traverseze ca să ajungă în stațiuni. Însă puțini știau de existența podului din Port, care poate fi folosit ca rută alternativă fără probleme. Acum am luat toate măsurile necesare pentru ca traficul să se decongestioneze și oamenii să nu mai piardă încă o oră în trafic de la ieșirea de pe A2 până la hotel”, a spus ministrul Petru Sorin Bușe.

rerutare

Ministrul a mai discutat cu reprezentanții ministerului și cei ai CNADNR despre alternativa Techirghiol – soluția unui drum național de 22 de km, poziționată la o distanță de aproximativ 1 km de aria protejată ROSPA Lacul Techirghiol. Proiectul face parte din Masterplanul General de Transport și va asigura fluența traficului rutier pe tot parcursul anului între nordul și sudul litoralului. Drumul național de la Techirghiol va lega porturile românești la Marea Neagră, dar și România cu Bulgaria din punct de vedere rutier. Finanțarea se va realiza prin fonduri structurale (85%) și prin co-finanțare de la bugetul de stat (15%).

Georgescu: „Am discutat probleme personale”

Ministrul s-a întâlnit și cu directorul ACN, Dan Georgescu, pe care l-a sunat încă de când era în tren. Potrivit lui Georgescu, nu s-a discutat nimic legat de pod, Canal ș.a.m.d., ci de… treburi personale.

„Nu a venit la mine special, am discutat chiar probleme personale! Nu pot să vă spun exact care a fost ținta vizitei dânsului, dar știu că m-a sunat, că vine la Constanța și că vrea să mă cunoască. Ne-am cunoscut și nimic mai mult! Ce pot să vă spun e că vrea să îi prezint absolut toate proiectele care s-au finalizat anul trecut și anul acesta și, după data de 22, vom fixa o întâlnire să ne întâlnim la Constanța”, a spus Dan Georgescu, pentru TOMIS NEWS.

rerutare 1

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.