Țapliuc, PNȚCD: „Sunt convins că există un blat între PSD și PNL la Constanța”

Pentru prima dată după mai mulți ani, PNȚCD are, la Constanța, liste complete pentru consiliile local și județean. Asta facilitează accesul în secțiile de votare în ziua scrutinului, ceea ce, din punct de vedere al partidelor politice, este un aspect vital. Totodată, PNȚCD Constanța a mai bifat o performanță anul acesta: a înființat un studio de televiziune, prin intermediul căruia își poate difuza mesajele. Astfel, președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, se consideră optimist, dar și mulțumit de noua lege electorală, care spune „stop” vechilor manifestări.

„Este o campanie foarte liniștită, doar din punct de vedere al panotajului și al imensei de distribuiri a tot felul de afișe electorale. Consider că partidele mici, pe vechea lege, nu își puteau permite să fie la concurență cu partidele mari și care agasau pur și simplu cetățenii orașului cu afișe pe toate gardurile, pe toți stâlpii, bannere din 10 în 10 metri. Într-un cuvânt, este o campanie civilizată, liniștită și cred că așa trebuie să fie toate campaniile de acum încolo, să se pună accent pe candidat și pe ce dorește el să facă pentru oraș. (Noua lege electorală – n.r.) oferă o șansă pentru partidele mici, asta nu înseamnă că noi, PNȚCD, suntem un partid mic. Suntem un partid istoric, cu o tradiție foarte mare în spate și cu valori foarte puternice. Dar, la momentul acesta, PNȚCD a venit dintr-o perioadă în care era foarte jos, începem să creștem, începem să renaștem, cu echipe în teren, organizații în toate județele țării, deci eu văd o șansă bună în revenirea PNȚCD pe eșichierul politic. Este o campanie care, din punctul meu de vedere, poate avantaja partidele mici!”, a spus Adrian Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

„Plecăm cu șanse mari la Independența, Nicolae Bălcescu și Cogealac”

Potrivit președintelui PNȚCD, alegerea primarilor într-un singur tur ar avantaja partidele mari și, mai ales, primarii în funcție, care ar beneficia de „aparatul administrativ din spate”. Totodată, Adrian Țapliuc a nominalizat și localitățile în care partidul său are șanse mari.

„E adevărat, PNȚCD, în ultimii 12 ani, a lipsit ca ofertă electorală în orașul Constanța. Anul acesta, împreună cu echipa mea, am muncit foarte mult și am reușit să avem atât listă completă de 34 de candidați la consiliile locale și 47 de poziții pentru CJ. Vă dați seama, nu a fost ușor, dar eu sunt bucuros, pentru că am reușit acest lucru, am reușit ca prin aceste liste PNȚCD să intre în secțiile de votare, un lucru extrem de important! În privința alegerii primarului dintr-un singur tur, este o lege care dezavantajează net partidele mici, votată de partidele parlamentare pentru a fi clar avantajate, adică primarii în funcție au șanse extrem de mari de a ieși din acest prim tur, pentru că au avantajul aparatului administrativ în spate, ceea ce nu e puțin! Dar și așa, avem șanse mari în trei comune să le câștigăm și pot spune foarte hotărât: comuna Independența, Nicolae Bălcescu și comuna Cogealac!” a mai spus Adrian Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

Președintele PNȚCD susține că există un blat la Constanța, între PSD și PNL, opinie împărtășită și de reprezentanții locali ai altor partide. Potrivit acestuia, PSD și PNL au „bătut palma”, pentru ca primul să preia frâiele administrației municipale, iar liberalul, recte Gheorghe Dragomir, să devină președintele CJC.

„Sunt convins că există un blat, pentru că se observă din cum se mișcă și cum acționează cele două partide, PSD și PNL! Vorbesc strict pe județul Constanța. PNL nu face absolut nici o opoziție, nu se atacă reciproc, ceea ce denotă că, din ce aud eu, și-au cam împărțit: PSD își dorește să câștige Primăria Constanța, prin Decebal Făgădău, iar PNL dorește să-și pună oamenii la CJ și cu președintele dl Gheorghe Dragomir! PNȚCD vine cu alt gen de ofertă electorală. Susținem un om de cultură, profesor universitar și mesajul dl. Caruțiu este de această manieră. În orașul Constanța, cultura aproape că nu mai există, toți primarii dinainte și-au bătut joc de cultură! Învățământul este și el puțin dezvoltat, deci avem un mesaj mai altfel decât ceilalți candidați. Nu le promitem că facem apa un metru cub, nu le promitem că le facem trotuare, nu le promitem că facem străzi, că anvelopăm toate blocurile din Constanța, aceleași promisiuni pe care le vedem la toți contracandidații. Noi îl susținem pe Gheorghe Caruțiu, pentru că nu primarul trebuie să facă trotuare, nu primarul trebuie să facă străzi. Primarul trebuie să fie un bun manager, bun gospodar și, împreună cu echipa lui, să rezolve problemele cetății”, a mai spus Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

„Există riscul unui absenteism major”

Președintele PNȚCD Constanța consideră că „armatele” din spatele partidelor mari ar putea să conteze foarte mult la proximele alegeri locale, însă face un apel pentru toți constănțenii să iasă la vot. În opinia sa, există un risc serios ca absenteismul să fie ridicat în data de 5 iunie.

„Este un risc major, populația nu numai din Constanța, ci din toată țara, este nemulțumită de clasa politică! Motiv pentru care există riscul unui absenteism major și în județ și în municipiu, lucru care avantajează partidele mari, întrucât au armate disciplinate în spate, care vor veni la vot. Eu îndemn toți cetățenii orașului și județului să vină la vot, să voteze schimbarea, pentru că vedem cum arată și orașul și județul. Important e să-și exercite dreptul de vot, pentru că acum este posibilitatea fiecărui cetățean să își exprime opțiunea politică”, a concluzionat Adrian Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.