Tanczos Barna (Mediu): „Sunt primării unde, ca să nu se PIARDĂ voturi, NU se respectă legea!”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a afirmat, luni, că sunt primării foarte bine situate din punct de vedere financiar, care plătesc tariful de colectare a deşeurilor în locul cetăţeanului şi care nu folosesc banii respectivi pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deşeurilor.

„Sunt comunităţi şi sunt primării unde, de frica voturilor pierdute, nu se aplică legea. Şi vă pot da exemple unde primăriile extrem de bine situate din punct de vedere financiar plătesc taxa sau tariful de colectare a deşeurilor în locul cetăţeanului în loc să folosească banii respectivi pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deşeurilor. Sectorul 1, de exemplu”, a declarat ministrul Mediului, luni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că fără o infrastructură adecvată, nicio primărie nu va putea gestiona cum trebuie problema deşeurilor.

„De decenii întregi nu există dezvoltare de infrastructură de gestionare a deşeurilor, în schimb există sume imense cheltuite pentru fiecare cetăţean din sector, cei 50 de lei, 60 de lei, 70 de lei tariful de gestionare a bunurilor. Sate situate mult mai rău financiar impun cetăţeanului să plătească lună de lună acea taxă sau acel tarif. Cei care sunt situate mult mai bine din punct de vedere financiar, ar trebui să folosească zecile de milioane de lei pentru a construi infrastructură. Fără infrastructură în niciun UAT nu se va putea gestiona deşeu cum trebuie”, a afirmat Tánczos Barna.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *