Tanczos Barna (Mediu): „Mor sute de delfini în Marea Neagră, iar în Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului”

Omenirea trebuie să înțeleagă că este inadmisibil ca în timp ce investițiile uriașe în tehnică militară sunt în continuare o prioritate, finanțările pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice stagnează sau sunt chiar inexistente, susține Tánczos Barna, într-un mesaj de Ziua Mondială a Mediului. Ministrul Mediului Tánczos Barna spune că în acest an Ziua Mondială a Mediului se suprapune cu Rusaliile Catolice.

Am sărbătorit și anul acesta la Șumuleu Ciuc, împreună cu sute de mii de pelerini, una dintre cele mai mari sărbători creștine, iar motto-ul pelerinajului a fost . Dacă nu este pace, nu doar oamenii, ci și natura suferă. În Ucraina are loc o poluare inimaginabilă a mediului, mor sute de delfini în Marea Neagră, ard combinate chimice și nu trece săptămâna fără vești îngrijorătoare privind centralele nucleare”, a scris duminică ministrul pe Facebook.

Acesta spune că tema din acest an a Zilei mondiale a mediului, „Un singur Pământ”, subliniază nevoia unui mod de viață sustenabil în armonie cu natura și ne transmite că este nevoie să acționăm urgent, la nivel global, pentru protejarea planetei.

Îmi doresc ca omenirea să înțeleagă că este inadmisibil ca în timp ce investițiile uriașe în tehnică militară sunt în continuare o prioritate, finanțările pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice stagnează sau sunt chiar inexistente în multe țări și continente”, arată Tánczos Barna.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *