Tanczos Barna (Mediu) anunță că România cere AMÂNAREA cu cinci ani a interdicției de punere pe piață a autoturismelor cu combustie internă

România va propune amânarea cu 5 ani, până în 2040, a interdicției de punere pe piață a autoturismelor cu combustie internă, a anunțat marți ministrul Mediului, Tánczos Barna, care participă la Luxemburg la Consiliul de Mediu. Ministrul Mediului anunță dezbateri cruciale, marți, la Luxemburg despre pachetul legislativ al UE privind tranziția verde în cadrul Consiliului de Mediu. Tánczos Barna susține că trebuie adoptată o poziție comună care creează echilibru între ambiție, realitățile circumstanțelor naționale și atenuarea impactului social, pentru a nu adânci diferențele economice dintre statele membre.

El spune că va cere ca Fondul Social pentru Climă să beneficieze de un buget robust, prin care populația să poată fi ajutată să se adapteze la noile tehnologii verzi. Ministrul a precizat că Fondul implică introducerea unei taxe noi pentru dioxidul de carbon, dar, având în vedere prețurile de carburanți, România va aborda „cu rețineri acest subiect”.

Tranziția la un transport rutier cu emisii zero trebuie să țină cont de nivelul tehnologic al industriei și a parcului auto, respectiv de posibilitățile financiare ale consumatorilor. Din cauza prețului mare al mașinilor electrice, în prezent majoritatea populației nu își permite cumpărarea unui autovehicul electric. De aceea, propunem un compromis, și anume amânarea cu 5 ani, până în 2040, a interdicției de punere pe piață a autoturismelor cu combustie internă. Printr-o tranziție etapizată, vom reuși să protejăm industria autohtonă de autoturisme și locurile de muncă legate de aceasta”, a scris pe Facebook Tánczos Barna.

Acesta aduagă că va susține ca Fondul de Modernizare să ofere, în continuare, că măsură tranzitorie, posibilitatea de finanțare a dezvoltării rețelei de gaze naturale în România.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *