Tancuri ale Armatei SUA descărcate la Constanța. Începe exercițiul multinațional Saber Guardian

Portul Constanța a găzduit în această perioadă un alt tip de marfă: vehicule militare din Statele Unite ale Americii.

La mijlocul lunii trecute, o navă care a plecat din Charleston, a navigat timp de două săptămâni până la Constanța și a transportat aproximativ 300 de vehicule militare aparținând Brigăzii de luptă de cavalerie 116, Garda Națională din Idaho și Batalionul 122, din cadrul Gărzii Naționale a statului Carolina de Sud. Vehiculele și echipamentul sunt în curs de pregătire pentru Exercițiul Saber Guardian, care va demara în câteva zile.

size0 (2)

Sabre Guardian este un exercițiu condus Armata SUA din Europa, în „spiritul parteneriatului pentru pace”, anunță Armata SUA. Acesta este conceput pentru a promova stabilitatea și securitatea regională, consolidând în același timp capacitatea de parteneriat, precum și stimularea încrederii, îmbunătățirea interoperabilității între România, SUA, NATO și Parteneriatul pentru Pace al națiunilor membre.

„Ne-a luat aproximativ 26 de ore să descărcăm nava”, a declarat sgt. Travis Langway, din cadrul Brigăzii de luptă de cavalerie 116, în timp ce urmărea încărcarea unui tanc într-un vagon-platformă. „Odată ce totul a fost descărcat ne-a luat aproximativ trei zile pentru a încărca vehiculele cu roțile de cale ferată”, a mai spus sgt. Travis Langway.

Pentru soldații americani, încărcarea vehiculelor pe flatcars a fost o nouă experiență.

size0 (1)

„Aici, nu există rampe, românii folosesc macarale. Este interesant să vezi cum macaralele așează vehiculele la locul lor”, a spus sgt. Riley Mullin.

Vehiculele s-au deplasat către Cincu, la Centrul de Instruire, un drum de opt ore, pentru Exercise Saber Guardian 16.

Peste 100 de soldați din Idaho vor participa la exercițiul care se va desfășura în perioada 27 iulie – 7 august.

Saber Guardian este un exercițiu multinațional la care participă 3.000 de militari din România, Bulgaria, Ucraina, SUA, Armenia, Azerbaidjan, Canada, Georgia, Moldova, Polonia și Turcia.

SUA

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.