Răsturnare de situație neașteptată pentru ALDE Constanța, după ce Daniel Learciu, exclus din partid, a obținut o victorie în instanță, prin care reușește, momentan cel puțin, să rămână în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.

Era previzibil că ALDE Constanța va pierde această funcție, după ce PMP Constanța a anunțat că nu va aproba sub nici o formă o nouă numire. De partea cealaltă, liberal-democrații s-au agățat de negocierea politică inițială, în speranța că acea negociere se va repeta. Între timp, ALDE a ieșit de pe scena administrației județene nu la vot, ci în instanță.

Amintim că o situație similară, în premieră pentru partidele românești, Romeo Rezeau și Horia Căliminte, excluși din PNL, au reușit să își reia prin instanță funcțiile de consilieri locali municipali. Până atunci, instanțele judecătorești nu s-au implicat în bucătăriile interne de partid, însă precedentul Rezeanu și Căliminte s-a produs. Astfel, următorul câștigător este Daniel Learciu, întrucât, zilele trecute, a obţinut în instanţă „anularea actului administrativ ORDIN NR 491/25.10.2018” emis de Prefectul judeţului Constanţa, prin care era constatată încetarea mandatului.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii încă au resentimente pentru Rezeanu: au IEȘIT DIN SALĂ la votul de repunere în funcție a fostului lor coleg! Făgădău: „Asist cu tristețe la un moment jenant”

Înlocuitorul lui Daniel Learciu în CJC trebuia să fie Leonard Tănase, numai că pronunțarea din instanță a dat toate calculele ALDE peste cap.

„Admite cererea formulată de reclamantul Learciu Dumitru Daniel, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Județului Constanța. Dispune suspendarea executării Ordinului Prefectului Judeţului Constanţa nr 491/25.10.2018 privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi declararea ca vacant a locului de consilier judeţean , până la soluţionarea pe fond a cererii în anulare act administrativ”, se arată în pronunțare.

Față în față cu situația, ALDE Constanța a reacționat… politic la decizia instanței.

„Prin acțiunile sale repetate, Learciu Dumitru Daniel nu face altceva decât să demonstreze că NU este un om politic, că NU este un om de partid și că dorește să se lege de funcție și de scaun cu orice preț, indiferent dacă produce prejudicii de imagine partidului politic ALDE care l-a desemnat să ocupe acea poziție politică. Acesta NU va mai face parte din ALDE niciodată, din cauza acțiunilor denigratoare, jignirilor și amenințărilor cu dosare penale aduse membrilor ALDE. (…) Îi asigurăm pe colegii noștri din PSD, că noi, cei din ALDE Constanța suntem parteneri onești”, au precizat liberal-democrații, prin intermediul unui comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Learciu a fost DAT AFARĂ din ALDE și și-a PIERDUT funcția de vicepreședinte al CJC! Palaz: „La muncă nu bem cafele!” Gerea: „Nu și-a plătit cotizația de mai bine de jumătate de an. Căutăm înlocuitor”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *