Tâlhari, prinși cu „mâța-n sac“ de polițiștii locali din Constanța

Polițiștii locali din Constanța au continuat să aplice amenzi celor care nu mențin curățenia, tulbură ordinea și liniștea publică sau parchează neregulamentar. Astfel, în ziua de 13 septembrie, în urma verificărilor efectuate în teren, polițiștii locali au aplicat 179 amenzi contravenționale, în valoare totală de 202.810 lei. Șapte amenzi au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică, alte 59 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru opriri/staționări neregulamentare, în timp ce 56 amenzi au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil. De asemenea, o sancțiune a fost dată pentru executarea unor intervenții în domeniul public fără a respecta dispozițiile legale în vigoare, 64 fapte antisociale au fost legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „rezervării” unui loc de parcare, 5 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției și o  măsură complementară de suspendare sau anulare, după caz, a avizului sau a autorizației de exercitare a unei activități întreprinse de către un operator economic. În plus, au fost încheiate patru procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit și s-au dispus măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniență.

Au mai fost date patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 161.000 de lei, pentru executarea de lucrări fără a deține autorizație de construire. În aceste cazuri au fost dispuse și măsuri complementare de oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.

Tot, joi, 13 septembrie, un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală Constanța aflat pe strada Th. Burada în perimetrul adiacent Autogării Sud a identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna constănțeană Cobadin, care ar fi furat un portofel, ce aparținea unui pensionar cu probleme vizibile de deplasare. Prejudiciul, în valoare de 116 lei, a fost recuperat în totalitate și înapoiat persoanei vătămate împreună cu celelalte acte (card sănătate și cuponul de pensie). Având în vedere ca fapta săvârșită întrunea elementele constitutive ale infracțiunii de „Furt” (art.228 C.Pen) în acest caz s-au emis actele premergătoare sesizării instituției abilitate competente în vederea continuării cercetării.

CITEȘTE ȘI:

Alți 214 constănțeni s-au „lipit“ de amenzi de la Poliția Locală

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*