Spread the love

Municipalitatea anunță, luni, faptul că toaletarea și corecția arborilor din oraș continuă. Astăzi, echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi au acționat în centrul Constanței și în cartierul Tomis III iar mâine vor fi prezente în zona centrală, Tomis III, Dacia și CET.

Potrivit municipalității, lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaus vegetativ al speciilor pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ începe cu luna octombrie sau noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte.

Tăierile de toaletare constau în eliminarea ramurilor bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului coroanei arborelui pentru a evita prăbușirea și eliminarea ramurilor cu creștere pe directie nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii coroanei și păstrarea unui echilibru între rădăcină și coroană, au mai punctat reprezentanții Primăriei. De asemenea, tăierile de corecție se fac pentru ridicarea și regenerarea coroanei, limitarea creșterii acesteia în înălțime, dar și pentru eliminarea riscului de accidente. 

Primăria Municipiului Constanța corelează activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați cu programul de plantare arbori anual în vederea regenerării vegetației.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *