Sute de tone de deșeuri din Germania, în Portul Agigea. Procurorul Niță: „Trebuie modificată legea, altfel ajungem GROAPĂ DE GUNOI”

Autoritățile fac joi controale de amploare în Portul Agigea, unde sunt mai multe containere cu deșeuri din Germania. Acțiunea are loc după ce în ultimele zile, acolo au fost descoperite 50 de containere cu 500 de tone de deșeuri. La controalele din Portul Agigea sunt prezenți inspectori de la Garda de Mediu, reprezentanți de la Garda de Coastă și procurorul Teodor Niţă din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Au verificare 15 containere, fiecare cu câte 20 de tone de deșeuri.

Procurorul prezent la acțiune a declarat că se fac verificări de principiu, nefiind vorba despre un dosar de urmărire penală. El a explicat că se verifică dacă în containere sunt deșeuri de plastic sau nu și dacă pot intra legal în țară.

Deșeurile de plastic, ca să fie verzi, trebuie să fie exclusiv plastic tocat și atât. Numai plastic nu este aici. Sunt aparate, deșeuri periculoase, care încalcă regimul de intrare în țară. Problema e mult mai mult decât vedem noi aici. Trebuie modificată legea care e plină de găuri și permite astfel de fenomene, altminteri devenim groapa de gunoi”, a spus procurorul.

În urmă cu o zi, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a unor reprezentanţi ai Agenției FRONTEX, au efectuat controlul fizic asupra a 25 containere sosite în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu deșeuri din Germania. Acțiunea a avut loc după descoperirea recentă a zece, respectiv alte 15 containere cu deșeuri sosite din Germania, destinararul fiind o firmă din județul Prahova.

În 11 mai, polițiștii de frontieră au identificat alte 25 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.