Sute de studenți de la Arhitectură vin la Constanța, orașul care găzduiește a XI-a ediție a Concursului Anual al Studenților Arhitecți

Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu Asociația de la 4 (A4), Asociația Studenților Arhitecți din Cluj Napoca (Asta Cluj) și Asociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI) organizează vineri, 28 februarie, cea mai importantă întrunire a studenților arhitecți din cele mai mari centre universitare din țară dar și din Republica Moldova pentru lansarea oficială a celei de-a  XI-a ediții  a Concursului Anual al Studenților Arhitecți (CASA).

Detalii suplimentare AICI, AICI și AICI!

CITEȘTE ȘI:

Lansarea oficială a temei concursului are loc vineri, începând cu ora 14:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru tineret „Jean Constantin”.  Sâmbătă, de la ora 11:00, studenții vor participa la o serie de conferințe despre locuire ca program de arhitectură, cu specialiști din domeniu, subiectul fiind Centrul Istoric al municipiului Constanța ca sit urban- zonă protejată.

Potrivit municipalității, la conferință vor participa și specialiști în domeniul arhitecturii și urbanismului din cadrul Băncii Mondiale care vor prezenta ghidul de regenerare urbană pentru Zona Peninsulară.

CITEȘTE ȘI:

Competiția abordează tema „Locuirea ca și program de arhitectură” prin care cei peste 250 de studenți participanți sunt provocați să creeze o micro-comunitate cu spații comune și private, într-un context urban,  în strânsă legătură cu peisajul țărmului mării.

Potrivit municipalității, întrunirea de la Constanța are ca scop schimbul de experiență între studenții arhitecți din diferite centre universitare, cât și între studenți și profesioniști din domeniul arhitecturii și urbanismului.

Concursul se derulează în perioada martie – mai 2020, iar premierea câștigătorilor va avea loc tot la Constanța unde va fi organizată și o expoziție cu cele mai reprezentative proiecte prezentate în cadrul competiției.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *