Sute de școlari și adulți au participat la acțiunile organizate de „Ziua Dunării”

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) anunță că a încheiat programul organizat pe tot parcursul lunii iunie, privind acțiunile de conştientizare cu ocazia „Zilei Dunării”, în bazinul hidrografic al fluviului Dunărea la care au participat aproape 150 de angajaţi ai instituției, autorităţi locale şi aproximativ 400 de elevi şi cadre didactice.

Potrivit ABADL, evenimentele prin care s-a marcat „Ziua Dunării” au început chiar de la 1 iunie cu o acţiune de ecologizare în care au fost implicaţi aproape 50 de elevi din localitatea Lumina, care au fost prezenţi pe noile sectoare de plajă finalizate prin proiectul cu finanaţare europeană „Protecţia și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) și Eforie Nord”, unde li s-a explicat importanţa Dunării prin aportul de aluviuni la Marea Neagră.

Pe 9 iunie, la pâraul Teliţa, localitatea Mihail Kogalniceanu şi pârâul Tabana localitatea Babadag s-a desfăşurat o acţiune care a avut drept scop igienizarea malurilor de către angajații Sistemului de Gospodărirea Apelor Tulcea din cadrul ABADL.

ABADL a organizat la data de 17 iunie activităţi de conştientizare pentru aproape 100 de elevi din clasele V-VIII din cadrul Şcolii Gimnaziale „Dan Spataru” Aliman, structura Dunăreni, din judeţul Constanţa, unde copiii au marcat „Ziua Dunării” prin desene, expoziţii de fotografii şi colaje tematice, dar şi acţiuni de ecologizare.

Pe 25 iunie, a avut loc o acţiune de ecologizare în zona Seimeni, la care au participat aproape 100 de anagajaţi ai instituţiei. Evenimentul a constat în curăţarea malurilor Dunării prin colecatrea deşeurilor de toate tipurile (PET-uri, sticle, obiecte metalice, cartoane,etc), care au fost strânse în saci şi apoi transportate de către utilajele A.B.A.D.L. la o firmă specializată.

În cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral a avut loc la data de 28 iunie 2016 şedinţa de lucru a Comitetului de Bazin, la care au participat autorităţile locale, inclusiv instituţia Prefecturii, în cadrul căreia, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării, au fost prezentate mesajele Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor -doamna Cristina Paşca Palmer, Comisei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), directorului general al Administraţiei Naţionaele „Apele Române”. Tot în cadrul acestui eveniment reprezentanţii Biroului Gestiune, Monitoring şi Protecţia Resurselor de Apă – GMPRA din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral au prezentat “Planurilor de restricţii si folosire a apei în perioadele deficitare 2016 pentru Bazinul Hidrografic Dunare si Bazinul Hidrografic Litoral”.

Chiar de Ziua Dunării, în data de 29 iunie 2016, Administraţia Rezervaţiei Biosferei ,,Delta Dunării” şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea (SGA) din cadrul ABADL au desfăşurat o activitate practică la care au participat 55 de elevi, cadre didactice şi părinţi. Astfel, elevii îndrumaţi de reprezentanţii ARBDD au determinat calitatea apei Dunării pe nava laborator din dotare.

Potrivit ABADL, toți cei aproape 400 de elevi angrenaţi în evenimentele organizate pentru a marca „Ziua Dunării” au primit din partea instituției diplome de participare, materiale promoționale constând în şepci şi tricouri, puzzel-uri, orare, stickere. “Coca-Cola HBC Romania si Asociatia Centrul pentru Politici PubliceEcopolis a susţinut şi anul acesta, oferind băuturi răcoritoare, activitatile organizate în cadrul Lunii Dunării, de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor şi Administraţia Naţională „Apele Române”, la nivelul celor şapte Administratii Bazinale de Apă riverane Dunării, contribuind la educarea şi încurajarea cetăţenilor să protejeze mediul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *