Spread the love

Peste 700 de militari din România, Marea Britanie şi Statele Unite desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în apele teritoriale ale României, un amplu exerciţiu de antrenament. Fregata „Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime „Lt. Dimitrie Nicolescu” şi „Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS „Oscar Austin”, vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă. De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forţelor Aeriene Britanice.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, exercițiile au ca scop creşterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi consolidarea interoperabilităţii între ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care participă la aplicaţie, precum şi între categoriile de forţe participante.

USS „Oscar Austin” (FOTO JOS), distrugător din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acţiune şi cu sisteme de artilerie navală şi de lansare torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarurlui pe o rază de peste 1.000 de kilometri. Distrugătorul american a acostat în Portul Constanţa, astăzi, 11 mai, pentru o escală de o zi, iar echipajul său are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei şi la diverse instituţii publice locale.

Totodată, Instituția Prefectului Constanța anunță că o delegaţie a navei USS Oscar Austin, aparținând Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii condusă de Commander Janice Smith (FOTO JOS) a fost primită astăzi de către prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu.

În cadrul întrevederii, reprezentanții autorităților locale au făcut o scurtă prezentare a județului, și a principalelor proiecte și obiective aflate în curs de dezvoltare, în vederea identificării oportunităților de cooperare. La rândul său comandantul navei, Commander Janice Smith a declarat că se află pentru prima dată în Constanța și a apreciat buna colaborare militară româno-americană.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *