Surpriză pentru toți utilizatorii Microsoft: Serviciile pot fi acum folosite fără parolă

Serviciile Microsoft accesibile pe baza unui cont, precum cele ale suitei online Microsoft 365 sau contul folosit în Windows, pot fi acum folosite fără parolă. Microsoft anunţă extinderea disponibilităţii funcţiei de logare fără parolă, ce poate fi acum activată de oricine, după ce fusese lansată iniţial ca o funcţie extra pentru conturile enterprise.

Noua opţiune înseamnă că utilizatorii pot înlocui parola cu o altă metodă de verificare a identităţii şi scăpa de memorarea sau notarea acesteia. În locul parolei tradiţionale, logarea în conturile Microsoft se va putea face cu un cod primit pe SMS, cu Windows Hello (amprentă, scanare facială etc.), o cheie fizică de securitate sau aplicaţia Microsoft Authenticator.

Din păcate, pentru logarea fără parolă, nu sunt suportate alte aplicaţii de verificare a identităţii pe baza codurilor unice, ci doar Authenticator-ul produs de Microsoft şi disponibil în magazinele de aplicaţii pentru Android şi iOS. Pentru activarea logării fără parolă, utilizatorii trebuie să se logheze în contul Microsoft şi să se ducă la setări. Acolo, trebuie să intre la Security – Advanced Security Option şi să activeze opţiunea Paswordless account din partea de jos a paginii. În urma unui scurt proces de verificare, va fi generat un cod QR, care trebuie scanat cu aplicaţia Microsoft Authenticator. Procesul nu este ireversibil, astfel că se poate reveni, dacă se doreşte, la autentificarea cu parolă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *