SURPRIZĂ pe ordinea de zi a ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE a Parlamentului: Proiect de ABROGRARE a recursului compensatoriu! Stelian Ion: „Dacă voiau, o făceau până acum. Nu am încredere în buna voință a PSD!”

Parlamentul este așteptat să se reunească, la sfârșitul lunii august, în sesiune extraordinară pentru a discuta pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru criminali, violatori și pedofili, după care parlamentarii vor începe lucrul normal de la 1 septembrie. Revenirea parlamentarilor din vacanță are loc pe fondul tensiunilor între partidele aflate la guvernare, PSD și ALDE, dar și al emoției din societate cu privire la cazul Caracal, care avansează cu pași greoi.

CITEȘTE ȘI:

PSD dă primele semne că cedează în fața opoziției şi acceptă convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor, în perioada 26 – 30 august, pe a cărei ordine de zi ar urma să figureze abrogarea legii recursului compensatoriu. Pentru convocarea sesiunii extraordinare au semnat 127 de deputaţi, de la PNL, USR, PMP şi PRO România. Alte legi ar putea fi dezbătute, precum OUG 114/2018 şi OUG 51/2019, însă cel referitor la amnistie şi graţiere încă este la Senat și cu siguranță nu va figura pe ordinea de zi.

Din perspectiva USR, deputatul constănțean Stelian Ion consideră că PSD practică un joc politic și recursul compensatoriu nu va fi abrogat, pentru că dacă voiau o făceau până acum!

„Până nu văd cu ochii mei depunerea pe ordinea de zi nu cred treaba asta, dar abrogarea trebuie să se întâmple cât mai grabnic posibil! Dăncilă a mai zis că ar trebui să se corecteze, nu să se abroge, și nu a făcut nimic timp de luni de zile! Așa că nu mai cred până nu văd pe hârtie… Nu am așteptări de la PSD, știu foarte clar cine sunt și ce vor… Și-au schimbat un pic discursul acum în mod populist, dar ei tot cu infractorii sunt și tot pentru ei lucrează. Restul sunt detalii! Dacă voiau să treacă proiectul (de abrogare – n.r.) îl făceau până acum, că e pe ordinea de zi… vom vedea… E bine că e pe ordinea de zi și că îl dezbatem, dar eu în buna credință a PSD nu am încredere niciodată! Nu cred că e moneda de schimb sau casus belli între PSD și ALDE, e vorba de altceva. Aici, PSD și ALDE sunt la unison! Au susținut până în pânzele albe recursul compensatoriu așa cum l-a girat Eugen Nicolicea în comisii și nu vor renunța!”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

Aproape 20.000 de deținuți au fost eliberați în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, conform datelor transmise de ANP către Ministerul Justiției. Potrivit ANP, 840 de deținuți eliberați în urma recursului compensatoriu în perioada 2017-1019 erau condamnați pentru omor, 73 pentru omor calificat, 108 pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *