Suprataxare între 300 și 500% pentru proprietarii imobilelor în paragină. Printre ei, partenerii Primăriei Constanța, din vremea lui Radu Mazăre

Consiliul Local Constanța, întrunit, vineri, în ședință ordinară, a dispus creșterea cu procente astronomice a impozitelor pe clădire, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Între 300 și 500%, după cum urmează: 300% pentru terenul proprietate a SC K-Publicitate Marketing – Consultanță SRL și 500% pentru clădirile din str. Ion Corvin nr. 45, proprietate a lui Petrică Țăranu, Lucia Hoșanu și Niculina Turuhano; din str. Traian, nr. 11, proprietate a lui Mario Mihai Pețu. De asemenea, o majorare de 500% s-a aplicat și pentru clădirea din str. Traian nr. 4, care aparține lui Ioan Cristian Antoniewicz și Pena Antoniewicz.

CITEȘTE ȘI:

Suprataxare între 300 și 500% pentru proprietarii imobilelor în paragină. Printre ei, o celebră judecătoare din Constanța. Făgădău: „Orice ruină scade valoarea întregului oraș!”

În aprilie 2014, Primăria Constanţa a achiziționat copaci în valoare de peste 850 de mii de lei pentru a-i planta pe spațiile verzi din municipiu și din stațiunea Mamaia, firma selectată fiind Rabbit Prod SRL din Agigea, care a luat locul „grădinarului“ favorit al clanului Mazăre – Constantinescu, SC Pomacost SA, Rabbit Prod fiind patronată de familia unei foste șefe a Trezoreriei și Contabilității Publice Constanța, Pena Antoniewicz, fostă Coman. În septembrie 2014, Primăria Constanța lansa procedura de licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de furnizare de material dendrologic – specii rășinoase – în vederea efectuării de amenajări în municipiu și stațiunea Mamaia, de data aceasta Pomacost ieșind câștigătoare, cu oferta de 700.465 lei, oferta Rabbit Prod, cu 644.840 lei, fiind considerată „inacceptabilă”.

„Gestionarea patrimoniului Constanța este cea mai mare importante responsabilitate, a mea, ca primar, a voastră, ca și consilieri. (…) Imobilele de patrimoniu sunt scutite de la plata impozitelor locale și dacă îi aplicăm o majorare de cinci ori… va trebui să găsim o metodă să intervenim! Mă bucur că centrul Constanței capătă o astfel față și sper ca, până la finalul mandatului, să fie și Ștefan cel Mare și zona adiacentă la fel! Cred că ședință de ședință vom avea asemenea majorări și la terenuri abandonate!”, a spus primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, după votul dat pentru creșterea impozitelor pe clădire.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *