Suprataxare între 300 și 500% pentru proprietarii imobilelor în paragină. Printre ei, o celebră judecătoare din Constanța. Făgădău: „Orice ruină scade valoarea întregului oraș!”

Au fost mândria epocii lor și, evident, a proprietarilor care trăiau vremuri în care onoarea și aristocrația se prezentau complet diferit de societatea noastră halucinantă. Astăzi, sunt ruine și actualii proprietari nu dau, literalmente, doi bani pe readucerea lor la gloria de altă dată. Pentru 22 de astfel de clădiri, Consiliul Local Constanța, întrunit, joi, în ședință ordinară, a dispus creșterea cu procente astronomice a impozitelor pe clădire, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Între 300 și 500%, după cum urmează: 300% pentru proprietarii Emilia Ganera, Ibraim Ghiulberan, Ionuț Luciu, SC Farema Construct, Maria Cumitu, Dima Zica şi Sterie Caradima; 400% pentru Cristin Marin, Mircea Coman, SC City Park Management SRL (clădirea din Sat Vacanță), SC Marco Chim SRL (idem zonă), Ecaterina și Traian Tănase, Daniela Roxana și Constantin Biță, Mioara Cristina Sorescu și Camelia și Mihail Aurel și 500% pentru Dan Muciu și Aurelia Pășitoniu, Tănase și Traiana Cușu, Dănuț Ghencea, Eugenia Leca (toți bd. Mamaia nr. 132); Iulian Țurcă, Sultana Nancu și Hacic Chircorian.

Emilia Ganera este judecătoare la Tribunalul Constanța și s-a ocupat sau se ocupă de dosare celebre ale urbei, precum cel al lui Mircea Băsescu; dosarul „Miralen”, dosarul fostului șef al Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână sau, cel mai recent, al unui artist din Constanța, Claudiu Giorson Belecciu, condamnat la începutul acestei luni la opt ani de închisoare pentru proxenetism și „săltat” pentru arest tocmai în timpul unui interviu acordat de acesta unui post de televiziune local.

„22 de imobile sunt suprataxate, de la 300 până la 500%, imobile ce au fost catalogate, expertizate, ca imobile aflate în stare tehnică nepotrivită sau în paragină. Este o primă rundă de proiecte de hotărâri, vom continua, pentru că încă de anul trecut am aprobat o procedură și am notificat mulți proprietari. Fie că vorbim de terenuri, construcții, apartamente individuale, vom propune supraimpozitarea tuturor acestor pete negre pe obrazul orașului, nu neapărat pentru a îndestula bugetul local, ci pentru a trage un semnal de alarmă proprietarilor, că orice ruină aflată pe raza municipiului Constanța scade valoarea întregului oraș!”, a motivat primarul Decebal Făgădău inițiativele adoptate joi de Consiliul Local Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.