SUPLIMENTARE DE BUGET pentru MINAC. Țuțuianu: „Sunt tot timpul alături de această instituție”

Consilierii județeni s-au reunit, luni, în ședință ordinară pentru a supune dezbaterii și aprobării mai multe proiecte de hotărâre. În cadrul ședinței, printre aceste proiecte, s-a regăsit și cel legat de rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții, pe anul 2019, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Toți cei 34 de consilieri prezenți au votat pentru acest proiect, care presupune creșterea sprijinului financiar pentru MINAC în cadrul bugetului pentru anul în curs. Astfel, pentru trimestrul III, s-a aprobat suplimentarea cu 285.000 lei (de la 9,215 milioane lei la 9,5 milioane lei). Cea mai mare parte din această sumă suplimentată se va duce spre reparațiile curente la sediile siturilor arheologice de la Histria, Basarabi și Capidava.

cjc

„Muzeul de Istorie se confruntă, la fel ca multe alte instituții, cu multe necesități, dar, așa cum s-a văzut de când am preluat mandatul, am fost constant alături de personalul acestei instituții. Poate că nu multă lume știe, dar sunt un iubitor de istorie și de cercetare în acest domeniu și am aprobat favorabil ori de câte ori a fost nevoie de o investiție în această arie. Județul Constanța are multe de oferit din acest punct de vedere, siturile arheologice din Dobrogea – foarte numeroase – nu mai au nevoie de nici o prezentare și, așa cum am făcut de fiecare dată, am aprobat și acum suplimentarea de buget. Era firesc să procedez așa, după o lungă serie de susțineri pentru patrimoniul nostru cultural: reabilitarea Muzeului, mormântul pictat, edificiul roman cu mozaic, cetatea Histria,  ș.a.m.d. Le urez succes arheologilor constănțeni și… la cât mai multe descoperiri interesante!”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit proiectului de hotărâre, MINAC a mai propus și i s-a aprobat achiziționarea a două containere pentru asigurarea campării specialiștilor arheologi și a depozitării, într-o primă fază, a artefactelor descoperite pe șantierele sistematice ale muzeului, necesare șantierului arheologic Sacidava și a depozitării descoperirilor și echipamentelor aferente zonei de cercetare arheologică Platforma continentală a Mării Negre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *